Τετάρτη 01/05/2024

Ρωσία: Οι μισθοφόροι της Βάγκνερ κατά του Πούτιν – Αντιτρομοκρατικός νόμος στη Μόσχα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Οι μισθοφόροι της Βάγκνερ του Πριγκόζιν στρέφονται κατά του Πούτιν. Αντιτρομοκρατικός νόμος κηρύχθηκε στη Μόσχα.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν ισχυρίστηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram, ότι οι μονάδες του χτυπήθηκαν με αεροπορικές επιδρομές, κατηγορώντας τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας. Μετά την δήλωση η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) κίνησε ποινική υπόθεση με την κατηγορία της έκκλησης για ένοπλη εξέγερση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση αμυντικών πληροφοριών για την κατάσταση στην Ουκρανία από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, τα ξημερώματα της 24ης Ιουνίου 2023, η κόντρα μεταξύ του Ομίλου Wagner (Βάγκνερ) του Γιεβγκένι Πριγκόζιν και του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας κλιμακώθηκε σε καθαρή στρατιωτική σύγκρουση.

“Σε μια επιχείρηση που χαρακτηρίστηκε από τον Πριγκόζιν ως «πορεία για την ελευθερία», οι δυνάμεις της ομάδας Βάγκνερ πέρασαν από την κατεχόμενη Ουκρανία στη Ρωσία σε τουλάχιστον δύο τοποθεσίες.

Στο Ροστόφ-ον-Ντον, η Βάγκνερ έχει σχεδόν σίγουρα καταλάβει βασικές τοποθεσίες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του Αρχηγείου που διευθύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Περαιτέρω μονάδες Βάγκνερ κινούνται βόρεια μέσω της περιφέρειας Βορονέζ, σχεδόν σίγουρα με στόχο να φτάσουν στη Μόσχα. Με πολύ περιορισμένα στοιχεία για μάχες μεταξύ της Βάγκνερ και των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας, ορισμένοι πιθανότατα παρέμειναν παθητικοί, συναινώντας στον Βάγκνερ.

Τις επόμενες ώρες, η πίστη των δυνάμεων ασφαλείας της Ρωσίας, και ιδιαίτερα της Ρωσικής Εθνοφρουράς, θα είναι το κλειδί για το πώς θα εξελιχθεί η κρίση. Αυτό αντιπροσωπεύει τη σημαντικότερη πρόκληση για το ρωσικό κράτος τον τελευταίο καιρό”, αναφέρει το δελτίο πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι το Βορονέζ βρίσκεται στα μισά της διαδρομής μεταξύ της Μόσχας και του Ροστόφ-ον-Ντον.

Στις 10 το πρωί ώρα Μόσχας, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με διάγγελμά του χαρακτήρισε τις ενέργειες που διχάζουν τη χώρα αποστασία, και είπε ότι οι διοργανωτές της εξέγερσης θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

“Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι ακριβώς μια προδοσία. Οι φιλοδοξίες και τα προσωπικά συμφέροντα οδήγησαν στην προδοσία. Να προδώσουμε τη χώρα μας, τον λαό μας και την υπόθεση για την οποία, πλάι-πλάι με τις άλλες μονάδες και υπομονάδες μας, πολέμησαν και πέθαναν οι μαχητές και οι διοικητές της ομάδας Βάγκνερ”, είπε ο Πούτιν.

“Όλοι όσοι εσκεμμένα μπήκαν στον δρόμο της προδοσίας, που προετοίμασαν μια ένοπλη εξέγερση, μπήκαν στον δρόμο του εκβιασμού και των τρομοκρατικών μεθόδων, θα υποστούν αναπόφευκτη τιμωρία, θα απαντήσουν τόσο ενώπιον του νόμου όσο και ενώπιον του λαού μας”, συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κάλεσε τους μαχητές της Βάγκνερ να μην συμμετάσχουν στην εξέγερση.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ