Παρασκευή 03/05/2024

Ουκρανία: Η Ελλάδα μας δώρισε αντιαεροπορικά συστήματα Stinger

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Ουκρανία ευχαριστεί την Ελλάδα που τις δώρισε αντιαεροπορικό σύστημα Stinger.

Σε ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ευχαριστεί την Ελλάδα και άλλες χώρες που έδωσαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το αντιαεροπορικό σύστημα FIM-92 Stinger.

“Σήμερα, σας παρουσιάζουμε το φορητό σύστημα αεράμυνας FIM-92 Stinger. Πολλοί από τους συνεργάτες μας έχουν δωρίσει Stingers στον ουκρανικό στρατό, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας, Γερμανίας, Ηνωμένων Πολιτείων, Λιθουανίας, Λετονίας, Ιταλίας, Δανίας και της Ελλάδας” έγραψε το ουκρανικό ΥΠΑΜ.

“Είμαστε ευγνώμονες για την αμέριστη υποστήριξή τους από τις πρώτες μέρες της ολοκλήρωσης της εισβολής. Στα ικανά χέρια των πολεμιστών μας, οι Stingers καταρρίπτουν αποτελεσματικά ρωσικά ελικόπτερα, αεροπλάνα και πυραύλους”, συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο 2022 ουκρανικός λογαριασμός είχε δημοσιοποιήσει ότι η Ελλάδα πέραν των άλλων έδωσε στην Ουκρανία 60 Στίνγκερ.

Ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε αναφέρει ότι, ορισμένοι Στρατιωτικοί καταστούν το σύστημα πληροφοριών των Ένοπλων Δυνάμεων “ελβετικό τυρί” οπότε και “οποιοδήποτε σύστημα αντικατασκοπείας είναι άσκηση κενή”.

Το STINGER είναι ένα φορητό όπλο αεράμυνας (MANPAD: Man Portable Air Defense), Αμερικανικής και Ευρωπαϊκής κατασκευής. Είναι σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση εχθρικών αεροσκαφών, και ελικοπτέρων που ίπτανται σε χαμηλά ύψη προσεγγίζοντα ή απομακρυνόμενα, ημέρα και νύκτα, και με οποιαδήποτε ταχύτητα πτήσεως.

Ο Στρατός Ξηράς άρχισε να προμηθεύεται Στίνγκερ από το 1990, ενώ ίδιο σύστημα έχει και η Πολεμική Αεροπορία στο οπλοστάσιό της.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ