Παρασκευή 03/05/2024

Κύπρος: Το 7% του πληθυσμού είναι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Το 7% του πληθυσμού της Κύπρου είναι μετανάστες.

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND: RedaktionsNetzwerk Deutschland).

“Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες”, είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. “Είμαστε στα όριά μας και δεν μπορούμε πλέον να ανταπεξέλθουμε σε αυτή τη ροή προσφύγων. Το ποσοστό των προσφύγων στον πληθυσμό της Κύπρου είναι πλέον 7%”, τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή και κάλεσε την ΕΕ και τους ομολόγους του να κάνουν σημαντικά περισσότερα διπλωματικά βήματα και να μην επικεντρωθούν μόνο στην Ουκρανία. Εάν η ΕΕ θέλει να παίξει έναν γεωπολιτικό ηγετικό ρόλο, πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει δύο ή τρεις κρίσεις ταυτόχρονα.

Στη συνέντευξη του στο RND, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ένα οικονομικό πακέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Λίβανο, το οποίο θα παρουσιάσει στην κυβέρνηση του Λίβανου στις 2 Μαΐου μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Το εν λόγω πακέτο θα περιλαμβάνει και τη στήριξη των θεσμών του Λιβάνου, για παράδειγμα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, που συνιστούν παράγοντα σταθερότητας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Απριλίου 2024, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε την αναστολή εξετάσεων αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ