Τρίτη 07/05/2024

ΤΕΝΞ: Εξουδετέρωσε 314 βόμβες στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Το ΤΕΝΞ εξουδετέρωσε 314 βόμβες στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.

Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της συνεργασίας με τον Στρατό Ξηράς για τις ελεγχόμενες εκρήξεις που πραγματοποιούνται εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού κατά τη διάρκεια των εργασιών που λαμβάνουν χώρα λόγω της επένδυσης.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και στελέχη του ΤΕΝΞ. Εικόνα: Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης
Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και στελέχη του ΤΕΝΞ. Εικόνα: Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης

“Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι 314 βόμβες, που είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί, ήταν 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές μας εγκαταστάσεις, που βρισκόταν εντός του πρώην αεροδρομίου καθώς και δίπλα σε Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις! Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!” δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης.

Το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπέδιων Ξηράς – ΤΕΝΞ είναι ειδική Μονάδα Μηχανικού και υπάγεται επιχειρησιακά στο ΓΕΣ/Α1(ΔΕΠΙΧ) και διοικητικά στο ΓΕΣ/ΔΜΧ. Η έδρα της Μονάδας βρίσκεται στις Αχαρνές Αττικής, στο Στρατόπεδο “Αντγου Βασίλειου Καποτά” και επιχειρεί με τις Ομάδες Ναρκαλιείας σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Το ΤΕΝΞ αποτελεί τη μοναδική Υπηρεσία στην Ελλάδα, που μπορεί να εκτελέσει εκκαθάριση περιοχών από Εκρηκτικά Κατάλοιπα Πολέμου (ERW: Explosives Remnants of War) και να αποδώσει ύποπτους χώρους σε ελεύθερη χρήση και κυκλοφορία.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ