Πέμπτη 09/05/2024

ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ: Θανάτους 2 Στρατιωτών ερευνάει η Αγγελική Νικολούλη

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Αγγελική Νικολούλη και το ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ερευνάνε τους θανάτους δύο Στρατιωτών, του Μανώλη Τσικνάκη και του Αλέξανδρου Σαρτζή.

Η Αγγελική Νικολούλη ασχολήθηκε στην εκπομπή ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ της 26ης Απριλίου 2024 με δύο περιστατικά θανάτου Στρατιωτών εντός Επιτηρητικού Φυλακίου και Μονάδας.

Το πρώτο περιστατικό αφορά στο θάνατο του Στρατιώτη (ΠΖ) Εμμανουήλ Τσικνάκη (2018 Β’ ΕΣΣΟ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ ο Μανώλης Τσικνάκης ανήκε στην οργανική δύναμη της ΔΑΝ Μεγίστης και στις 27 Ιουνίου 2018, “ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω και περί ώρα 08:40 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το ατομικό του οπλισμό.”

Μανώλης Τσικνάκης Ανακοίνωση ΓΕΣ 27/6/2018
Μανώλης Τσικνάκης Ανακοίνωση ΓΕΣ 27/6/2018

Η νομική σύμβουλος της οικογένειας του Μανώλη Τσικνάκη, Αλεξάνδρα Σπανάκη, ζήτησε να βγει η υπόθεση από το αρχείο καθώς “συντρέχει λόγος περαιτέρω διερεύνησης”. “Όλα δείχνουν, με τα στοιχεία που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, ανθρωποκτονία και όχι αυτοχειρία”, είπε.

“Ο άτυχος Μανώλης ήταν αριστερόχειρας και βλήθηκε από τα δεξιά με πιστόλι και όχι το όπλο του στρατού όπως αποδείχτηκε από την έρευνα του τεχνικού συμβούλου”, τόνισε η δικηγόρος.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά στο θάνατο του Στρατιώτη Αλέξανδρου – Αθανάσιου Σαρτζή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, ο Αλέξανδρος Σαρτζής ανήκε σε μονάδα της 3ης Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ “ΡΙΜΙΝΙ” και στις 9 Αυγούστου 2015 και ώρα 14:22, “τραυματίσθηκε θανάσιμα με το υπηρεσιακό του όπλο ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού.”

Αλέξανδρος - Αθανάσιος Σαρτζής Ανακοίνωση ΓΕΣ 9/8/2015
Αλέξανδρος – Αθανάσιος Σαρτζής Ανακοίνωση ΓΕΣ 9/8/2015

Για το θάνατο του Αλέξανδρου – Αθανάσιου Σαρτζή η εκπομπή ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ είχε ασχοληθεί ξανά το 2021. Τότε είχε γίνει γνωστό ότι η στρατιωτική Δικαιοσύνη χαρακτήρισε δολοφονία το θάνατό του και άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά παντός υπευθύνου Στρατιωτικού του Στρατού Ξηράς.

Η εξονυχιστική έρευνα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του Αλέξανδρου Σαρτζή και ειδικού πραγματογνώμονα σε θέματα βαλλιστικής Γιώργου Ραυτογιάννη, ήταν εκείνη που συνέβαλε καθοριστικά ώστε η στρατιωτική Δικαιοσύνη να χαρακτηρίσει δολοφονία το θάνατο του.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ