Τρίτη 21/05/2024

Γερμανία: Η Adidas έχασε από τη Nike τον αγώνα της φανέλας

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Adidas έχασε από τη Nike τον αγώνα της φανέλας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας.

Η γερμανική εταιρεία Adidas έχασε τη “μάχη της φανέλας” μετά από 70 χρόνια.

Η αμερικανική εταιρεία Nike θα είναι ο επίσημος προμηθευτής της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και όλων των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γερμανίας από το 2027 έως το 2034.

Η τελευταία συμφωνία της Adidas με την Νατσιονάλ-Μάνσαφτ απέφερε στην ομοσπονδία περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Η συμφωνία με τη Nike σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, είναι περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, περίπου τα διπλάσια από αυτά που πληρώνει αυτή τη στιγμή η Adidas.

“Είμαστε μια εταιρεία που πρέπει να σταθμίσει το κόστος και τα έσοδα. Δεν θα θέλαμε να πληρώσουμε το τίμημα που πλήρωσε ο ανταγωνιστής μας σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης”, δήλωσε το αφεντικό της Adidas, Björn Gulden.

Με τη φανέλα με τις τρεις ρίγες η ανδρική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας κατέκτησε όλους τους μεγάλους τίτλους: 4 Παγκόσμια Κύπελλα, 3 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, 1 χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και 1 Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Αντίστοιχα η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των γυναικών κατέκτησε 2 Μουντιάλ, 8 Euro και 1 χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

Η Adidas ήταν παρούσα και σε όλους τους τίτλους στις μικρές ηλικιακά κατηγορίες των εθνικών ομάδων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 3 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα σε επίπεδο Κ21, 6 Euro Κ19, 4 Euro K17 και 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ίδια κατηγορία.

Adidas και Puma: Οι εταιρίες των δύο αδερφών

Ο Άντολφ Ντάσλερ, γνωστός και ως Άντι, ξεκίνησε να κατασκευάζει παπούτσια στο σπίτι της μητέρας του. Το 1924 ήρθε στην επιχείρηση ο μεγαλύτερος αδελφός του, Ρούντολφ Ντάσλερ και η εταιρεία πήρε το όνομα Gebrüder Dassler Schuhfabrik (Εργοστάσιο Παπουτσιών των Αδερφών Ντάσλερ).

Το 1947 τα δύο αδέρφια, αφού οι σχέσεις μεταξύ τους είχαν διαλυθεί, χώρισαν την εταιρεία. Ο Ρούντολφ Ντάσλερ δημιούργησε το 1948 εταιρεία που ονόμασε Ruda, από το Rudolf Dassler, που αργότερα μετονομάστηκε σε Puma. Ένα χρόνο αργότερα (1949) ο Άντολφ Ντάσλερ δημιούργησε την εταιρεία Adidas, που ονομάστηκε επίσης από τα αρχικά του ονόματός του (από το Adi Dassler).

Η Adidas και η Puma μπήκαν σε μια σκληρή επιχειρηματική αντιπαλότητα μετά τη διάσπαση. Ο Ρούντολφ πέθανε το 1974 και ακολούθησε ο Άντι το 1978 ο οποίος θάφτηκε στο άλλο άκρο του νεκροταφείου του Χερτσογενάουραχ που είχε θαφτεί ο αδερφός του.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ