Δευτέρα 29/04/2024

Μέση Ανατολή: Είμαστε το Ιράν, όχι η Ισλαμική Δημοκρατία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ιρανοί κατά των μουλάδων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Ο Ιρανός προπονητής ποδοσφαίρου και πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Αλί Καρίμι, έστειλε ένα τολμηρό μήνυμα κατά του ισλαμικού καθεστώτος.

Είμαστε το Ιράν, όχι η Ισλαμική Δημοκρατία“, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X παραθέτοντας μια φωτογραφία που απεικονίζονται δύο χέρια να σφίγγονται μεταξύ τους και πάνω σε αυτά να είναι αποτυπωμένες οι σημαίες του Ισραήλ και του Ιράν. Ζώντας εξόριστος στην Ευρώπη, ο Αλί Καρίμι έγινε μια από τις φωνές με επιρροή κατά τη διάρκεια των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων το 2022. Στο instagram έχει 14,7 εκ. ακόλουθους και στο X 1,9 εκ.

Η ανάρτηση του Αλί Καρίμι στο κοινωνικό δίκτυο X
Η ανάρτηση του Αλί Καρίμι στο κοινωνικό δίκτυο X

Σημειώνεται ότι, η σημαία του Ιράν που εμφανίζεται είναι αυτή με το λέοντα που κρατάει ξίφος και ήταν σε χρήση πριν από την Ισλαμική Επανάσταση. Από το 1979 οπότε και ανέβηκαν στην εξουσία οι Αγιατολλάχ η σημαία του Ιράν αντικαταστάθηκε με αυτή που υπάρχει σήμερα.

Η σύγχρονη σημαία του Ιράν καθιερώθηκε επίσημα στις 29 Ιουλίου του 1980 και στη θέση του λέοντα έχει το γεωμετρικό και συμμετρικό σύμβολο που σχηματίζει τη λέξη “Αλλάχ”.

Στις 15 Απριλίου 2024 ο πρωτότοκος γιος του Μοχάμαντ Ρέζα Παχλαβί, του τελευταίου Σάχη του Ιράν και διάδοχος του θρόνου του πρώην Αυτοκρατορικού Κράτους του Ιράν, Ρεζά Παχλαβί, κάλεσε σε αντίσταση τον λαό και τον στρατό για τον “τερματισμό της Ισλαμικής Δημοκρατίας και εγκαθίδρυση μιας εθνικής, κοσμικής και δημοκρατικής κυβέρνησης στο Ιράν.”

Αναλυτικά το μήνυμα:

“Συμπατριώτες μου, Ο πόλεμος του Χαμενεΐ και των Φρουρών του με το Ισραήλ δεν είναι ο πόλεμος του ιρανικού έθνους. Εσείς, όμως, που βαρύνεστε από οικονομικά προβλήματα και ψυχολογικές πιέσεις ενός καθεστώτος που χρησιμοποιεί τους Ιρανούς ως ανθρώπινες ασπίδες τα τελευταία 45 χρόνια, θα αναλάβετε το κόστος. Νιώθω την ανησυχία σας και βλέπω τα μηνύματά σας. Να ξέρετε ότι, όπως και άλλοι Ιρανοί μακριά από την πατρίδα μας, στέκομαι μαζί σας και μοιράζομαι τις ανησυχίες σας για την αγαπημένη μας χώρα.

Η επίθεση της Ισλαμικής Δημοκρατίας κατά του Ισραήλ συνέπεσε με έναν νέο γύρο επιθέσεων κατά των γυναικών του Ιράν από τους τραμπούκους αυτού του καθεστώτος, με στόχο την επιβολή της υποχρεωτικής χιτζάμπ κατόπιν άμεσης εντολής του Χαμενεΐ. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι τα πεπρωμένα του λαού του Ιράν και του Ισραήλ είναι πλέον μοναδικά συνυφασμένα. Και τα δύο έθνη επιθυμούν ειρήνη, ηρεμία, ασφάλεια και φιλικές σχέσεις. Ωστόσο, αυτές οι φιλοδοξίες ματαιώθηκαν από έναν κοινό εχθρό: την Ισλαμική Δημοκρατία.

Η λύση είναι πιο ξεκάθαρη σήμερα από ποτέ: τερματισμός της Ισλαμικής Δημοκρατίας και εγκαθίδρυση μιας εθνικής, κοσμικής και δημοκρατικής κυβέρνησης στο Ιράν.

Σε αυτές τις ολοένα και πιο δύσκολες μέρες για τους Ιρανούς εντός της χώρας, είναι καθήκον των Ιρανών στο εξωτερικό να είναι η φωνή των συμπατριωτών μας. Πρέπει να παροτρύνουμε τις κυβερνήσεις στα έθνη στα οποία ζούμε να πάψουν να κατευνάζουν το καθεστώς του Χαμενεΐ και αντ’ αυτού να στηρίξουν τον λαό του Ιράν. Όπως ανέφερα στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά μου, φέτος είναι μια χρονιά που διπλασιάζουμε τις προσπάθειές μας. Τώρα είναι η ώρα να ελευθερωθεί το Ιράν από τα δεσμά του ισλαμικού καθεστώτος.

Εν κατακλείδι, ένα μήνυμα προς τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας μας: για χρόνια, οι ηγέτες αυτού του καθεστώτος ξόδευαν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για το πυραυλικό του πρόγραμμα σε βάρος της απομόνωσης και της δυστυχίας στη χώρα μας. Παρά αυτή την τεράστια δαπάνη, η απόδοση των πυραύλων ήταν εξευτελιστική. Από τους εκατοντάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν, μόνο λίγοι εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ και έπληξαν τους στόχους τους. Εν τω μεταξύ, αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσγειώθηκαν σε ιρανικό έδαφος και προκάλεσαν βλάβη στους Ιρανούς πολίτες.

Δεν βλέπετε ότι ο στρατός μας, κάποτε φθόνος των στρατών της περιοχής και του κόσμου, έχει γίνει πλέον κοροϊδία; Η λειτουργία του είναι τώρα να σκοτώνει και να καταπιέζει ανυπεράσπιστους ανθρώπους και να εξοπλίζει τρομοκρατικές ομάδες. Συνέλθετε και σταματήστε να υποστηρίζετε αυτό το ανίκανο και αντιιρανικό καθεστώς. Η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας στις ένοπλες δυνάμεις μας, η δύναμη στο Ιράν και η ειρήνη και η ασφάλεια για τους Ιρανούς εξαρτώνται από την πτώση αυτού του εγκληματικού καθεστώτος. Σταθείτε στο πλευρό του λαού του Ιράν σε αυτή την προσπάθεια.

Ζήτω το Ιράν, Ρεζά Παχλαβί”

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ