Δευτέρα 29/04/2024

Ιράν: Νόμιμη άμυνα η επίθεση στο Ισραήλ – Να μην εμπλακούν οι ΗΠΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Τη νόμιμη άμυνα επικαλείται το Ιράν για την επίθεση στο Ισραήλ πριν ακόμη χτυπήσουν τα drone καμικάζι και οι πύραυλοι που εξαπέλυσε τις ισραηλινές εγκαταστάσεις.

Αυτό ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη, επικαλούμενη το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Το εν λόγω Άρθρο αναφέρει ότι: “τίποτε στο Χάρτη αυτό δεν περιορίζει το δικαίωμα της ατομικής ή συλλογικής αυτοάµυνας, όταν µια ένοπλη επίθεση λαµβάνει χώρα εναντίον µέλους των Ηνωµένων Εθνών, έως ότου το Συµβούλιο Ασφαλείας πάρει τα αναγκαία µέτρα για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.”

Η αντιπροσωπεία του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη, ανέφερε ότι η επίθεση στο Ισραήλ ήταν απάντηση στην ισραηλινή αεροπορική επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό (Συρία). “Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωθεί”, σημειώνεται στην ανακοίνωση ενώ οι Ιρανοί τονίζουν ότι οι ΗΠΑ πρέπει να μην εμπλακούν. Γιατί, φοβούνται οι Ιρανοί, ρωτάμε ήρεμα εμείς; Τους γύρισαν την πλάτη;

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε και δημοσιοποιήθηκε στο κοινωνικό δίκτυο X, στις 01:06 η ώρα Ελλάδας, πριν ακόμα φθάσουν στο Ισραήλ τα σμήνη “καμικάζι” και οι πύραυλοι που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του.

Αντιπροσωπεία του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη, ανακοίνωση στο X (14/4/24)
Αντιπροσωπεία του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη, ανακοίνωση στο X (14/4/24)

Αναλυτικά η δήλωση: “Διεξήχθη βάσει του άρθρου 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη νόμιμη άμυνα, η στρατιωτική δράση του Ιράν ήταν απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος κατά των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό. Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο αυστηρή. Είναι μια σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του αδίστακτου ισραηλινού καθεστώτος, από την οποία οι ΗΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ!”

Τονίζεται ότι, όταν το Ιράν λέει πράγματα όπως “σιωνιστικό καθεστώς” και “αδίστακτο ισραηλινό καθεστώς”, αναφέρεται σύμφωνα με την πολιτική του, στη μη νομιμότητα της ύπαρξης ενός εβραϊκού κράτους.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ