Κυριακή 28/04/2024

OpenAI: Δεν μπορεί να καταχωρίσει το GPT ως εμπορικό σήμα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το OpenAI δεν μπορεί να καταχωρίσει τον όρο GPT ως εμπορικό σήμα.

Αυτό αποφάσισε το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (United States Patent and Trademark Office).

Το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ απέρριψε την αίτηση του OpenAI να καταχωρίσει τον όρο GPT, που είναι το αρκτικόλεξο του Generative Pre-trained Transformer που σημαίνει Γενετικός Προεκπαιδευμένος Μετασχηματιστής, λέγοντας ότι ο GPT είναι πολύ γενικός όρος για να καταχωρηθεί και μπορεί να εμποδίσει τους ανταγωνιστές να περιγράψουν σωστά τα προϊόντα τους ως GPT.

Το OpenAI υποστήριξε στην αίτησή του ότι το GPT δεν είναι περιγραφική λέξη και ότι το GPT δεν είναι τόσο γενικός όρος που οι καταναλωτές θα «καταλάβουν αμέσως» τι σημαίνει.

Το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων ανέφερε στην από 6 Φεβρουαρίου απόφασή του ότι, δεν έχει σημασία αν οι καταναλωτές δεν ξέρουν τι σημαίνει GPT, επειδή όσοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία καταλαβαίνουν ότι το GPT αναφέρεται σε έναν γενικό τύπο λογισμικού, όχι μόνο σε προϊόντα OpenAI.

Από την άνοδο της γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης, πολλές άλλες υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης έχουν προσθέσει το GPT στα ονόματα προϊόντων. Για παράδειγμα, υπάρχει το λογισμικό ανίχνευσης τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται GPTZero. Άλλες εταιρείες συχνά αναφέρονται στα βασικά τους μοντέλα AI ως GPT επειδή κυριολεκτικά έτσι είναι.

Ο όρος GPT συνδέθηκε στενά με το OpenAI αφού το ChatGPT και τα μοντέλα AI του GPT-3 (και αργότερα GPT-4) έγιναν δημοφιλή. Όταν άνοιξε το ChatGPT σε εξωτερικούς προγραμματιστές, η εταιρεία ονόμασε και τα προσαρμοσμένα chatbots GPTs . Πρόσφατα ωστόσο, το OpenAI ξεκίνησε να δίνει διακριτές επωνυμίες σε άλλες υπηρεσίες του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το λογισμικό Sora που δημιουργεί βίντεο από κείμενο.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ αρνούνται την αξίωση του GPT ως εμπορικού σήματος στο OpenAI. Η πρώτη φορά ήταν τον Μάιο του 2023. Η εταιρεία μπορεί να προσφύγει για άλλη μια φορά στο Συμβούλιο Δοκιμών και Προσφυγών για τα Εμπορικά Σήματα ώστε να αποκτήσει ως εμπορικό σήμα τον όρο GPT.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ