Κυριακή 12/05/2024

Ευρωεκλογές 2024: “Πράσινο φως” στο ΚΙΕΦ που μιλάει για “τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη”

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ο Άρειος Πάγος ενέκρινε να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) που μιλάει για “τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη”.

Το “Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας” – ΚΙΕΦ (DEB: Dostluk Eşitlik Barış Partisi‎‎) σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου θα συμμετέχει στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Το κόμμα ιδρύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1991 από τον Σαδίκ Αχμέτ και σημερινή πρόεδρος είναι η Τσιντέμ Ασάφογλου.

Το έμβλημα του, όπως αναφέρει η Απόφαση του ΑΠ “είναι ένα λευκό περιστέρι εντός ενός κύκλου, ο οποίος περιβάλλεται από τις δύο πλευρές του από κλάδους ελιάς και μαύρο κυκλικό περίβλημα στο κάτω μέρος του οποίου αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα ΚΙΕΦ“. Οπότε, ελπίζουμε να μην “κατέβει” με το παρακάτω έμβλημα…

Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ, DEB)
Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ, DEB)

Το ΚΙΕΦ στις Ευρωεκλογές

Το ΚΙΕΦ συμμετείχε για πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές του 2014, στις οποίες είχε λάβει, 26.042 ψήφους στο νομό Ροδόπης (42,00%) και 15.391 στο νομό Ξάνθης (25,91%). Στις Ευρωεκλογές του 2019 το ΚΙΕΦ έλαβε 23.063 ψήφους στο νομό Ροδόπης (38%) και 15.095 ψήφους στο νομό Ξάνθης (25,24%). Και στις δύο Ευρωεκλογές ήταν το πρώτο κόμμα σε ψήφους στους ανωτέρω δύο νομούς. Δεν εξέλεξε κανέναν Ευρωβουλευτή.

Το ΚΙΕΦ είναι μέλος της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, “Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία” (European Free Alliance). Στην εν λόγω ευρωπαϊκή ομάδα είναι και κάποια “Μακεδονική Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση” από τους “Μακεδόνες στην Αλβανία”.

Υπενθυμίζεται ότι, η Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα για το 2023, έκανε λόγο για την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης” η οποία δεν αναγνωρίστηκε για λόγους εθνικής ασφάλειας και δημόσιας τάξης. Το ΚΙΕΦ μάχεται για την αναγνώριση της “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης”.

Στις Ευρωεκλογές 2024 το ΚΙΕΦ έχει 42 υποψηφίους Ευρωβουλευτές.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ