Κυριακή 28/04/2024

Gemini: Το πιο ικανό μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης της Google Alphabet

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Google παρουσίασε το μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης Gemini.

Ο CEO της Google και της Alphabet, Sundar Pichai, εξέφρασε τον ενθουσιασμό για τις μετασχηματιστικές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, πιστεύοντας ότι πρόκειται για μια πιο βαθιά αλλαγή από τις μεταβάσεις στο κινητό ή τον Ιστό, με αφορμή την παρουσίαση του Gemini του πιο ικανού μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης της Google.

Ο Sundar Pichai υπογραμμίζει τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει η τεχνητή νοημοσύνη σε διάφορες πτυχές της ζωής, από την καινοτομία έως την οικονομική πρόοδο. Η εταιρεία είναι περήφανη για την πρόοδο που σημειώθηκε στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, με εκατομμύρια να χρησιμοποιούν γενετική τεχνητή νοημοσύνη σε διάφορες εφαρμογές. Η ανακοίνωση του Gemini, ενός εξαιρετικά ικανού και γενικού μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι της Alphabet. Η εταιρεία δεσμεύεται στην τολμηρή και υπεύθυνη έρευνα Τεχνητής Νοημοσύνης, δίνοντας έμφαση στη συνεργασία με κυβερνήσεις και ειδικούς για την αντιμετώπιση των κινδύνων.

Τι είναι το Gemini

Όπως αναφέρει η Google το Gemini είναι το αποτέλεσμα μεγάλης κλίμακας συλλογικών προσπαθειών από ομάδες σε όλη την Google, συμπεριλαμβανομένων αυτών στο Google Research. Κατασκευάστηκε από την αρχή για να είναι πολυτροπικό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να γενικεύει και να κατανοεί απρόσκοπτα, να λειτουργεί και να συνδυάζει διαφορετικούς τύπους πληροφοριών, όπως κείμενο, κώδικα, ήχο, εικόνα και βίντεο.

Το Gemini είναι επίσης το πιο ευέλικτο μοντέλο της Google μέχρι σήμερα, ικανό να λειτουργεί αποτελεσματικά σε οτιδήποτε, από κέντρα δεδομένων έως κινητές συσκευές. Οι υπερσύγχρονες δυνατότητές του θα βελτιώσουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές και οι εταιρικοί πελάτες δημιουργούν και κλιμακώνονται με AI.

Η πρώτη έκδοση Gemini 1.0 είναι για τρία διαφορετικά μεγέθη:

  • Gemini Ultra: το μεγαλύτερο και πιο ικανό μοντέλο για εξαιρετικά πολύπλοκες εργασίες.
  • Gemini Pro: το καλύτερο μοντέλο για κλιμάκωση σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών.
  • Gemini Nano: το πιο αποτελεσματικό μοντέλο για εργασίες στη συσκευή.

Το Gemini είναι διαθέσιμο σε ορισμένα από τα βασικά προϊόντα της Google από σήμερα 6 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Bard χρησιμοποιεί μια τελειοποιημένη έκδοση του Gemini Pro για πιο προηγμένο συλλογισμό, προγραμματισμό, κατανόηση και πολλά άλλα. Το Pixel 8 Pro είναι το πρώτο smartphone που έχει σχεδιαστεί για το Gemini Nano, το οποίο το χρησιμοποιεί σε λειτουργίες όπως το Summarize στο Recorder και το Smart Reply στο Gboard.

Η Google άρχισε να πειραματίζεται το Gemini στην Αναζήτηση, όπου κάνει την Εμπειρία Δημιουργίας Αναζήτησης (SGE) πιο γρήγορη. Στις αρχές του επόμενου έτους, το Gemini Ultra θα φέρει μια νέα εμπειρία στο Bard Advanced. Και τους επόμενους μήνες, το Gemini θα τροφοδοτήσει λειτουργίες σε περισσότερα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, όπως στις διαφημίσεις, στον Chrome και Duet AI.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ