Κυριακή 05/05/2024

OpenAI: Απέλυσε τον συνιδρυτή και δημιουργό του ChatGPT Sam Altman

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η OpenAI στην οποία η Microsoft έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια, απέλυσε τον συνιδρυτή της και δημιουργό του ChatGPT Σαμ Άλτμαν

Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023.

“Το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI, Inc., που ενεργεί ως το γενικό διοικητικό όργανο για όλες τις δραστηριότητες του OpenAI, ανακοίνωσε ότι ο Σαμ Άλτμαν (Sam Altman) θα αποχωρήσει από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και θα αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο. Η Mira Murati, η διευθύνουσα σύμβουλος τεχνολογίας της εταιρείας, θα υπηρετήσει ως προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος, με άμεση ισχύ”, αναφέρει η ανακοίνωση της OpenAI.

Η εταιρεία που έγινε παγκοσμίως γνωστή με το ChatGPT προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι “η αποχώρηση του κ. Altman ακολουθεί μια διαδικασία διαβουλευτικής επανεξέτασης από το συμβούλιο, το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το διοικητικό συμβούλιο, εμποδίζοντας την ικανότητά του να ασκήσει τις ευθύνες του. Το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να συνεχίσει να ηγείται του OpenAI.”

Σε ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο είπε: “Το OpenAI ήταν σκόπιμα δομημένο για να προωθήσει την αποστολή μας: να διασφαλίσουμε ότι η τεχνητή γενική νοημοσύνη ωφελεί όλη την ανθρωπότητα. Το διοικητικό συμβούλιο παραμένει πλήρως αφοσιωμένο στην εξυπηρέτηση αυτής της αποστολής. Είμαστε ευγνώμονες για τις πολλές συνεισφορές του Sam στην ίδρυση και ανάπτυξη του OpenAI. Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι απαιτείται νέα ηγεσία καθώς προχωράμε. Ως ηγέτης των λειτουργιών έρευνας, προϊόντων και ασφάλειας της εταιρείας, η Mira διαθέτει εξαιρετικά προσόντα για να αναλάβει το ρόλο του μεταβατικού Διευθύνοντος Συμβούλου. Έχουμε τη μέγιστη εμπιστοσύνη στην ικανότητά της να ηγηθεί του OpenAI κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου.”

“Μου άρεσε ο χρόνος μου στο OpenAI”, είπε ο Άλτμαν σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter). “Ήταν μεταμορφωτικό για μένα προσωπικά, και ελπίζω λίγο για τον κόσμο». Σε μια επόμενη ανάρτηση, περιέγραψε την εμπειρία της απόλυσής του ως κάτι σαν να διαβάζεις τη δική σου δοξολογία όσο είσαι ακόμα ζωντανός”.

Η ανακοίνωση του OpenAI ανέφερε επίσης ότι ο συνιδρυτής και πρόεδρος Greg Brockman θα παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, αλλά θα παραμείνει στην εταιρεία. Ώρες μετά τη δημοσίευσή της, ο Γκρεγκ Μπρόκμαν δημοσίευσε στο X ότι είχε παραιτηθεί “με βάση τα σημερινά νέα”.

Αργότερα, σε άλλη ανάρτηση στο X, ο Μπρόκμαν είπε ότι ο ίδιος και ο Σαμ Άλτμαν ενημερώθηκαν για την απομάκρυνσή τους από το διοικητικό συμβούλιο την Παρασκευή από τον συνιδρυτή και επικεφαλής επιστήμονα του OpenAI, Ιλία Σουτσκέβερ, ο οποίος είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου. “Ο Σαμ κι εγώ είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι με αυτό που έκανε το διοικητικό συμβούλιο σήμερα”, έγραψε ο Μπρόκμαν.

Ο Σαμ Άλτμαν είναι συνιδρυτής του OpenAI και αρχικά υπηρέτησε ως συμπρόεδρος της εταιρείας δίπλα στον Έλον Μασκ. Ο Μασκ έφυγε το 2018 για να αποφύγει μια σύγκρουση συμφερόντων με την Tesla. Έκτοτε ίδρυσε τη δική του εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, xAI.

Υπενθυμίζεται ότι η Microsoft έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στο OpenAI.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ