Δευτέρα 29/04/2024

ΗΠΑ – Σώμα Πεζοναυτών: Επιτυχημένη η πρώτη δοκιμαστική πτήση του UCAV XQ-58A Valkyrie

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Επιτυχημένη η πρώτη δοκιμαστική του UCAV XQ-58A Valkyrie από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Αυτό ανακοίνωσε το Αρχηγείο του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ στις 5 Οκτωβρίου 2023, σημειώνοντας ότι η δοκιμαστική πτήση πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2023, στην αεροπορική βάση Eglin στην Φλόριντα.

Το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών παρήγγειλε δύο XQ-58 τον Δεκέμβριο του 2022 για σκοπούς δοκιμών στο πλαίσιο του προγράμματος “διεισδυτικό προσιτό αυτόνομο συνεργατικό χαρτοφυλάκιο δολοφόνων” (PAACK-P: Penetrating Affordable Autonomous Collaborative Killer – Portfolio).

Οι στόχοι των έξι προγραμματισμένων πτήσεων του Σώματος Πεζοναυτών περιλαμβάνουν:

  • την αξιολόγηση της ικανότητας της πλατφόρμας να υποστηρίζει μια ποικιλία αποστολών πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR: intelligence, surveillance, and reconnaissance)
  • την αποτελεσματικότητα της αυτόνομης ηλεκτρονικής υποστήριξης σε πλατφόρμες με πλήρωμα
  • τις δυνατότητες πλατφορμών με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης για την ενίσχυση των πολεμικών αεροπορικών περιπολιών
  • τη συνέχιση της ωρίμανσης άλλων στόχων ικανότητας επανδρωμένων-μη επανδρωμένων ομάδων (MUM-T: manned-unmanned teaming)

Το XQ-58 Valkyrie είναι ένα πειραματικό stealthy μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης (UCAV) που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Kratos Defense & Security Solutions για το πρόγραμμα Low Cost Attritable Strike Demonstrator (LCASD) της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

UCAV XQ-58A Valkyrie

Το XQ-58 έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως “πιστός wingman” που ελέγχεται από ένα μητρικό αεροσκάφος. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης (UCAV) θα ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη και θα είναι ικανό να συνεργαστεί με την επόμενη γενιά επανδρωμένων αεροσκαφών μάχης, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών και βομβαρδιστικών έκτης γενιάς, όπως το Northrop Grumman B-21 Raider.

Σε αντίθεση με το συμβατικό UCAV, ο “πιστός wingman” αναμένεται να είναι ικανός να επιβιώσει στο πεδίο της μάχης, αλλά να είναι σημαντικά χαμηλότερου κόστους από ένα επανδρωμένο αεροσκάφος με παρόμοιες δυνατότητες. Στις ΗΠΑ, η ιδέα είναι γνωστή ως το συλλογικό αεροσκάφος μάχης (CCA: Collaborative combat aircraft ).

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο 2023, το Εργαστήριο Έρευνας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (AFRL: Air Force Research Laboratory) είχε αναφέρει ότι, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πραγματοποίησε άλλη μια δοκιμή για το XQ-58A Valkyrie, αυτή τη φορά δοκιμάζοντάς το σε ένα σενάριο προσομοίωσης αεροπορικής μάχης με τεχνητή νοημοσύνη.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ