Τρίτη 30/04/2024

Temu: Σχεδόν 75 εκατομμύρια χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Σχεδόν 75 εκατομμύρια χρήστες έχει η Temu στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εφαρμογή έχει τα περισσότερα downloads στην Ελλάδα.

Η δημοφιλής κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Temu η οποία εισήλθε στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Απρίλιο του 2023, ανακοίνωσε ότι ο μέσος μηνιαίος αριθμός ενεργών χρηστών στην ΕΕ ήταν περίπου 75 εκατομμύρια, για το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2024.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το data.ai η εφαρμογή Temu στο Google Play, στην Ελλάδα, έχει τα περισσότερα downloads τις τελευταίες 30 ημέρες ενώ παραμένει στην κορυφή των πιο “κατεβασμένων” εφαρμογών εδώ και πολύ καιρό.

Η εφαρμογή Temu έχει τα περισσότερα downloads στην Ελλάδα. Εικόνα (screenshot) data.ai
Η εφαρμογή Temu έχει τα περισσότερα downloads στην Ελλάδα. Εικόνα (screenshot) data.ai

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ορίσει την Temu ως “πολύ μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα” (VLOP: Very Large Online Platforms) στο πλαίσιο του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA: Digital Services Act) καθώς υπερβαίνει κατά πολύ το όριο των 45 εκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών. Επί του παρόντος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να ορίσει την κινεζική πλατφόρμα Shein, με πάνω από 108 εκατομμύρια Ευρωπαίους χρήστες, ως “πολύ μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα”.

Ενώ το Temu εμπίπτει ήδη σε ορισμένους κανόνες του DSA, το νέο μέγεθος μηνιαίων χρηστών που δήλωσε θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέο πιο αυστηρό έλεγχο υπό την επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτό είναι ότι καλύτερο για τους καταναλωτές και θα πάψουν να υπάρχουν σκιές για τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής, οι οποίες σκιές εκτιμούμε ότι ξεκινάνε από ανταγωνιστές του γιατί χάνουν μερίδιο από τα κέρδη της αγοράς. Πέρα αυτού θα απαντηθεί και η ερώτηση που πλανάται από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στην ελληνική αγορά: Είναι το Temu απάτη; Όχι, δεν είναι απάτη!

Εάν είσαι στην Ελλάδα ή την Κύπρο και θέλεις να αγοράσεις από το Temu με 100% ασφάλεια υπερσυνδέσμου με τα κουπόνια 100 ευρώ, κατέβασε την εφαρμογή από το ασφαλές λινκ: amyna.news/TemuCouponsGreeceCyprus

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ