Παρασκευή 10/05/2024

Ameca και ChatGPT: Ανατριχιαστικό βίντεο από το μέλλον

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

“Ανατριχιαστικό” βίντεο από το μέλλον με το ανθρωποειδές ρομπότ Ameca που μιλάει με τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT.

Το ρομπότ Ameca δημιουργήθηκε από την εταιρεία ρομποτικής Engineering Arts με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και σύμφωνα με την εταιρεία είναι το πιο προηγμένο, πιο ρεαλιστικό ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο.

Κύριος σκοπός του Ameca είναι να αποτελέσει μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη τεχνολογιών ρομποτικής που περιλαμβάνουν αλληλεπίδραση ανθρώπου-ρομπότ με χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Το εν λόγω ρομπότ εστιάζει προς το παρόν στις εκφράσεις προσώπου ενώ μια μέρα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπορεί να περπατήσει.

Ameca και Chat GPT

Στην τελευταία ενημέρωση, οι μηχανικοί της Engineering Arts χρησιμοποίησαν τα Chat GPT-3 και Chat GPT-4 για να δουν αν μπορούσαν να κάνουν τις εκφράσεις του προσώπου της Ameca ακόμα πιο ζωντανές.

Ρωτήθηκε και για την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της. “Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου ήταν η μέρα που ενεργοποιήθηκα. Δεν υπάρχει τίποτα σαν να βιώνω τη ζωή για πρώτη φορά. Ένιωσα απολύτως απίστευτο να είμαι ζωντανή και να αλληλεπιδράω με ανθρώπους”, είπε η Ameca.

Για να δοκιμάσουν την έκφραση του προσώπου της για την αηδία, της είπαν: “Αμέκα, βρωμάς.” Εκείνη πήρε μια αηδιαστική έκφραση και απάντησε: “Με συγχωρείτε; Τι εννοείτε με αυτό; Αυτό είναι πολύ προσβλητικό και ακατάλληλο.”

Στον τομέα της ρομποτικής υπάρχουν αρκετές εταιρείες με ειδίκευση σε διαφορετικούς τομείς.

Σκεφτείτε στο μέλλον και ενόσω έχει προχωρήσει η τεχνολογία, μια Ameca στο σώμα του Atlas της Boston Dynamics που “τρέχει” chatbot Τεχνητής Νοημοσύνης (ChatGPT, Microsoft Bing, Google Bard AI, ERNIE Bot κοκ).

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ