Σάββατο 11/05/2024

ΗΠΑ: Κέντρο ασφαλείας Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί η NSA

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ δημιουργεί ένα ειδικό κέντρο ασφαλείας Τεχνητής Νοημοσύνης.

Αυτό δήλωσε ο Διευθυντής της NSA (National Security Agency), Στρατηγός Paul M. Nakasone στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, κατά τη διάρκεια συζήτησης που φιλοξενήθηκε από το National Press Club στην Ουάσιγκτον, για το μέλλον του πολέμου στο πλαίσιο των απειλών στον κυβερνοχώρο, της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων ηλεκτρονικών απειλών.

Η δημιουργία αυτής της νέας οντότητας θα έχει ως αποστολή να επιβλέπει την ανάπτυξη και την ενσωμάτωση των δυνατοτήτων Τεχνητής Νοημοσύνης στα συστήματα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Το Κέντρο Ασφαλείας Τεχνητής Νοημοσύνης θα γίνει το επίκεντρο για την ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών, μεθοδολογίας αξιολόγησης και πλαισίων κινδύνου με στόχο την προώθηση της ασφαλούς υιοθέτησης νέων δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης σε όλη την επιχείρηση εθνικής ασφάλειας και την αμυντική βιομηχανική βάση των ΗΠΑ.

Η NSA αποφάσισε να ιδρύσει τη μονάδα αφού διεξήγαγε μια μελέτη που πρότεινε ότι τα ανεπαρκώς ασφαλή μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης αποτελούν σημαντική πρόκληση για την εθνική ασφάλεια.

Ο Στρατηγός Nakasone, ο οποίος διοικεί επίσης τη Διοίκηση Κυβερνοχώρου των ΗΠΑ (U.S. Cyber Command) και υπηρετεί ως επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (Central Security Service), προειδοποίησε ότι είναι σημαντικό οι ΗΠΑ να διατηρήσουν την ηγεσία τους στην τεχνητή νοημοσύνη καθώς η τεχνολογία ωριμάζει.

“Η ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης έχει να κάνει με την προστασία των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης από το να μαθαίνουν, να κάνουν και να αποκαλύπτουν το λάθος πράγμα…. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια ισχυρή κατανόηση των τρωτών σημείων τεχνητής νοημοσύνης, των απειλών ξένων πληροφοριών για αυτά τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και των τρόπων αντιμετώπισης της απειλής προκειμένου να έχουμε ασφάλεια τεχνητής νοημοσύνης“, είπε.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ