Σάββατο 27/04/2024

Ψηφιακός βοηθός mAIgov: Σε λειτουργία το chatbot με Τεχνητή Νοημοσύνη στο gov.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Σε λειτουργία ο ψηφιακός βοηθός mAIgov με τεχνητή νοημοσύνη στο gov.gr. Μάθετε τι είναι και τι κάνει.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι τέθηκε σε λειτουργία σήμερα 12 Δεκεμβρίου 2023 το mAIgov.

“Για πρώτη φορά η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιείται στο ελληνικό Δημόσιο! Το mAIgov, ο νέος ψηφιακός βοηθός, διευκολύνει τους επισκέπτες του gov.gr να βρουν εύκολα την υπηρεσία που αναζητούν και να πάρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. Απλά, έξυπνα, κατανοητά!”, έγραψε ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του.

“Ο ψηφιακός βοηθός συμβάλλει στον ευρύτερο εκσυγχρονισμό του κρατικού μηχανισμού, ειδικά στο σκέλος της αλληλεπίδρασης με τους πολίτες για την απλοποίηση της καθημερινότητάς τους”, συμπλήρωσε.

Τι κάνει ο ψηφιακός βοηθός mAIgov

Το mAIgov είναι ένα chatbot που χρησιμοποιεί τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης για να βοηθάει τους πολίτες να βρουν τις πληροφορίες που ψάχνουν στο gov.gr, απαντώντας στα ερωτήματά τους.

Οι πολίτες μπορούν να συνομιλήσουν με τον «Ψηφιακό Βοηθό» τόσο από το κινητό τους τηλέφωνο, όσο και από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή. Υποβάλλουν το ερώτημά τους σε φυσική γλώσσα, γραπτά ή φωνητικά, ώστε ο «Ψηφιακός Βοηθός» να τους βοηθήσει να εντοπίσουν με τρόπο απλό και φιλικό την υπηρεσία που ψάχνουν, ενώ στο τέλος της «συνομιλίας» έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την εφαρμογή. Η αναζήτηση πραγματοποιείται στις -έως σήμερα- 1610 υπηρεσίες του gov.gr και τις 3270 διοικητικές διαδικασίες του Εθνικού Μητρώου Διοικητικών Διαδικασιών «MITOS». Επισημαίνεται ότι το μοντέλο έχει συλλογιστική και απαντάει με βάση τα στοιχεία που καταχωρούνται. Λαμβάνει υπόψη την αρχική ερώτηση και διατηρεί στη μνήμη του τη συνομιλία κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη εμπειρία για κάθε χρήστη.

Το mAigov Beta παρέχει -αυτή τη στιγμή- τη δυνατότητα εξυπηρέτησης έως 240 συνομιλιών στα ελληνικά ανά λεπτό. O χρόνος αλληλεπίδρασης κάθε πολίτη με το σύστημα δεν υπερβαίνει τα 5 λεπτά ανά συνεδρία. Με στόχο να διασφαλιστεί μια καλή εμπειρία για τον τελικό χρήστη, αλλά και η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πολιτών, ειδικά το πρώτο διάστημα όπου αναμένεται αυξημένο ενδιαφέρον, το σύστημα του mAigov περιλαμβάνει εξειδικευμένο μηχανισμό αναμονής (queueing). Μόλις καλυφθεί ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονων εξυπηρετούμενων χρηστών, ο αμέσως επόμενος οδηγείται σε ουρά αναμονής μέχρι να μπορέσει να εξυπηρετηθεί.

Για παράδειγμα εάν γράψετε “δώρο Χριστουγέννων” θα να λάβετε την απάντηση: “Αν είστε επιδοτούμενος άνεργος και επιδοτείστε για τουλάχιστον έναν πλήρη μήνα κατά το διάστημα από 01.05 έως 31.12, δικαιούστε Δώρο Χριστουγέννων. Για κάθε έναν πλήρη μήνα επιδότησης καταβάλλονται τρία ημερήσια επιδόματα Δώρο Χριστουγέννων. Για επιδότηση όλο το προαναφερόμενο διάστημα καταβάλλονται 25 ημερήσια επιδόματα. Αν δεν συμπληρωθεί πλήρης μήνας επιδότησης δεν καταβάλλεται Δώρο Χριστουγέννων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).”

Εάν γράψετε “Ραντεβού για την έκδοση δελτίου ταυτότητας” θα λάβετε την απάντηση: “Για την έκδοση δελτίου ταυτότητας, πρέπει να κλείσετε ραντεβού στην αρμόδια υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην ιστοσελίδα αυτή, θα βρείτε επίσης λεπτομερείς οδηγίες για τα δικαιολογητικά που πρέπει να παραδώσετε κατά την επίσκεψή σας. Παρακαλώ επιβεβαιώστε τις πληροφορίες αυτές και τη διαδικασία κράτησης ραντεβού στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.”

Το chatbot mAIgov βρίσκεται στην αρχική σελίδα του gov.gr

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ