Σάββατο 04/05/2024

TikTok: Πωλητήριο ή αποκλεισμός της εφαρμογής αποφάσισε η Βουλή των Αντιπροσώπων

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Πωλητήριο ή αποκλεισμός της εφαρμογής TikTok αποφάσισε η Βουλή των Αντιπροσώπων ΗΠΑ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 που θα μπορούσε είτε να απαγορεύσει το TikTok στη χώρα είτε να εξαναγκάσει την πώλησή του.

Το νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε με ψήφους 360 “υπέρ” και 58 “κατά” στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εάν εγκριθεί σε νόμο, δίνει αρχικά στην κινεζική μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance, έξι μήνες για να πουλήσει την εφαρμογή διαφορετικά το TikTok θα απαγορευθεί από τα καταστήματα εφαρμογών των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει στις αρχές Μαρτίου ότι θα υποστήριζε το νομοσχέδιο εάν το Κογκρέσο το εγκρίνει.

Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζει το TikTok ως απειλή για την εθνική ασφάλεια λόγω των δεσμών του με την Κίνα. Υπάρχουν περίπου 170 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ στην εφαρμογή, τουλάχιστον σύμφωνα με το TikTok, και η ByteDance δεν αναμένεται να τους αφήσει να φύγουν χωρίς μάχη.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο X νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο λογαριασμός TikTok Policy είπε ότι ένας τέτοιος νόμος θα “καταπατούσε τα δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου” αυτών των χρηστών, “θα καταστρέψει 7 εκατομμύρια επιχειρήσεις και θα κλείσει μια πλατφόρμα που συνεισφέρει 24 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία των ΗΠΑ, ετησίως”.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ