Κυριακή 19/05/2024

Ορκωμοσία Πούτιν: Η συνάντηση με τη δασκάλα του Βέρα Γκούρεβιτς

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Ρωσίας.

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε σήμερα 7 Μαΐου 2024 στην Αίθουσα του Αγίου Ανδρέα του Μεγάλου Παλατιού στο Κρεμλίνο.

Η τελετή ορκωμοσίας σηματοδοτεί την έναρξη της πέμπτης προεδρικής θητείας του Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι δύο πρώτες του θητείες διήρκεσαν τέσσερα χρόνια η καθεμία. Ωστόσο, η προεδρική θητεία παρατάθηκε αργότερα σε έξι χρόνια με βάση συνταγματικές τροποποιήσεις. Η πρώτη εξαετής προεδρική θητεία του Πούτιν ξεκίνησε το 2012 και η δεύτερη το 2018. Το 2020, το Σύνταγμα άλλαξε για να μπορέσει να είναι υποψήφιος για πρόεδρος ξανά το 2024. Ο Πούτιν κέρδισε τις εκλογές του 2024, συγκεντρώνοντας το 87,28% των ψήφων.

Μετά την ορκωμοσία, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλος τέλεσε λειτουργία προσευχής στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ευλόγησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν “να υπηρετήσει την Πατρίδα”.

Έπειτα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε στο Κρεμλίνο με τον Λεονίντ Ροσάλ παιδοχειρουργό, πρόεδρο του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επείγουσας Παιδιατρικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας και Πρόεδρο του Εθνικού Ιατρικού Επιμελητηρίου, ο οποίος όπως αναφέρει το Κρεμλίνο “έχει επανειλημμένα λειτουργήσει ως έμπιστος του Βλαντιμίρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές.”

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η δασκάλα του Βέρα Ντμίτριεβνα Γκούρεβιτς. Εικόνα: kremlin.ru
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η δασκάλα του Βέρα Ντμίτριεβνα Γκούρεβιτς. Εικόνα: kremlin.ru

Ο Πούτιν συναντήθηκε επίσης με τη δασκάλα του Βέρα Ντμίτριεβνα Γκούρεβιτς. Ο Πούτιν διατηρεί στενή σχέση με τη Γκούρεβιτς η οποία ήταν δασκάλα του στο σχολείο Νο. 193 του Λένινγκραντ από την πέμπτη έως την όγδοη τάξη.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ