Πέμπτη 13/06/2024

Κύπρος: Δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε ο Στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς Θανάσης Νικολάου

Ακολουθήστε μας

Δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε ο Στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς Θανάσης Νικολάου.

Ο 26χρονος Θανάσης Νικολάου το 2005 υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία και εντοπίστηκε νεκρός κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας. Αρχικώς ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία.

Ο Θανάσης Νικολάου ήταν αρχιτέκτονας από την Αυστραλία, κάτοικος Λεμεσού, και είχε έρθει στην Κύπρο για 6μηνη μειωμένη στρατιωτική θητεία στην Εθνική Φρουρά.

Όπως ανέφερε η ειδησεογραφία της εποχής, ο Θανάσης Νικολάου ήταν αποδέκτης παρενοχλήσεων και εκφοβισμού από άλλους εθνοφρουρούς που θήτευαν στο ίδιο στρατόπεδο, τις τελευταίες μέρες πριν τον θάνατό του είχε κάνει σχετικές καταγγελίες στους αξιωματικούς, ενώ την προηγούμενη μέρα του θανάτου του, έφτασε μέχρι και στο γραφείο του Επιτελάρχη, αφού πρώτα είχε παραπονεθεί στον Διοικητή του. Είχε μάλιστα υποβάλει αίτημα για μετάθεσή του.

Το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου 2005, ξεκίνησε για να παρουσιαστεί στην μονάδα του, μετά από διανυκτέρευση. Το μεσημέρι ωστόσο της ίδιας μέρας, στέλεχος της Εθνικής Φρουράς επικοινώνησε με την οικογένεια του Νικολάου, πληροφορώντας την ότι αγνοείτο, και δεν είχε φτάσει ποτέ στο στρατόπεδο. Τελικά, ο Θανάσης Νικολάου, βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας ύψους 30 μέτρων, χωρίς εξωτερικές κακώσεις, με το στόμα γεμάτο άμμο και μώλωπες δακτύλων στα χέρια του.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά, η οικογένεια δικαιώθηκε καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο Θανάσης είχε πέσει θύμα στραγγαλισμού.

Σύμφωνα με το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας ο θάνατος του Θανάση Νικολάου οφείλεται σε δολοφονία διά στραγγαλισμού. “Το πόρισμα μου είναι πως ο Αθανάσιος Νικολάου, η σορός του οποίου ανευρέθη κάτω από το γεφύρι της Άλασσας, απεβίωσε στις 29/09/2005 από στραγγαλισμό συνεπεία εγκληματικής ενέργειας”. Με αυτό τον τρόπο καταλήγει το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας Ντώριας Βαρωσιώτου, που ρίχνει φως στα αίτια της τραγωδίας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ