Δευτέρα 20/05/2024

Ο Έντι Ράμα στα χνάρια του Ερντογάν

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα στα χνάρια της πολιτικής του Προέδρου της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τα πρώτα χρόνια της θητείας του επεδίωξε και κατάφερε οι Τούρκοι που βρίσκονται σε ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στην Γερμανία να μην χάσουν την επαφή με την Τουρκία.

Το σχέδιο αυτό έχει ως αντικειμενικό σκοπό την άσκηση επιρροής στις ευρωπαϊκές χώρες μέσω των Τούρκων που ζουν σε αυτές.

Το ευρωπαϊκό κόμμα του Ερντογάν

Στην Γερμανία όπου ζει η πολυπληθέστερη τουρκική διασπορά στην Ευρώπη (περίπου 1,3 εκατομμύρια που αντιστοιχεί στο περίπου 1,6% του γερμανικού πληθυσμού, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2024, το πολιτικό κόμμα “Δημοκρατική Συμμαχία για τη Διαφορετικότητα και την Αφύπνιση” (γερμ. Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch: DAVA). Το πολιτικό κόμμα υπό την ηγεσία Τούρκων της Γερμανίας θα συμμετάσχει στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2024.

Το DAVA καλεί για “καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας” και περισσότερη εκπαίδευση για τις θρησκείες στα σχολεία ενώ αποκαλεί το Ισλάμ “αναπόσπαστο μέρος της Γερμανίας”. Στην εκπαιδευτική πολιτική, το κόμμα υποστηρίζει την “εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας και, εάν απαιτείται, άλλων γλωσσών όπως αραβικά, περσικά και ουκρανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα στα γερμανικά σχολεία”.

Από την ίδρυσή του το DAVA, έχει τεθεί υπό έντονο έλεγχο για δεσμούς του με το κόμμα AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το DAVA αρνείται οποιαδήποτε σχέση, λέγοντας ότι ο κύριος στόχος του είναι να προσελκύσει τις μειονότητες με μεταναστευτικό υπόβαθρο που αυτή τη στιγμή αισθάνονται ότι δεν αντιπροσωπεύονται. Στην ουσία στοχεύει σε Τούρκους και μουσουλμάνους διαφόρων εθνικοτήτων.

Το “Όραμα Αλβανία 2030”

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, στο πλαίσιο του οράματός του για την Αλβανία του 2030 αποφάσισε να επισκεφθεί τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Μιλάνο, Λονδίνο και Μόναχο) όπου με το σύνθημα “Περηφάνια για την Αλβανία” θα προσπαθήσει να ενδυναμώσει τους δεσμούς των Αλβανών μεταναστών με την Αλβανία.

Η Αλβανία επιδιώκει να είναι δυνατή η ψηφοφορία στους Αλβανούς μετανάστες στις εκλογές του 2025. Ως πρώτο βήμα είναι η καταγραφή αυτών. Σε κάποια χρόνια ίσως δούμε και αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα…

Η Τουρκία έχει καταλάβει τη δύναμη της τουρκικής διασποράς, η Αλβανία ξεκινάει, η Ελλάδα ξεκίνησε το Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2027 αλλά την ίδια ώρα επιτρέπει πολιτικό κόμμα που μιλάει για “τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα” να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ