Παρασκευή 24/05/2024

ΥΠΕΘΑ: Συνάντηση Δένδια με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Σουηδίας Jessika Roswall

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Τα θέματα που συζήτησαν ο Νίκος Δένδιας και η Jessika Roswall.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα 13 Μαΐου 2024 στο ΥΠΕΘΑ με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Σουηδίας, Τζέσσικα Ρόσβαλ (Jessika Roswall). Σημειώνεται ότι, είναι η πρώτη Υπουργός της Σουηδίας που επισκέπτεται την Ελλάδα μετά την ένταξη της Σουηδίας στο NATO.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, μεταξύ άλλων, επιβεβαιώθηκε η θέληση Ελλάδας και Σουηδίας για στενή συνεργασία στον τομέα Άμυνας και Ασφαλείας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και εντός του ΝΑΤΟ.

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε την ακλόνητη στάση της Ελλάδας για υποστήριξη της Ουκρανίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της ενώ υπογράμμισε τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας για την διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε επίσης στην Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ, όπου η Ελλάδα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τέλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε την ανάγκη δημιουργίας αμυντικού βραχίονα της ΕΕ, ο οποίος θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το ΝΑΤΟ και ενημέρωσε την Τζέσσικα Ρόσβαλ για την ίδρυση του Ελληνικού Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας, που θα συμβάλλει και στην ανάπτυξη των συνεργασιών των αμυντικών οικοσυστημάτων Ελλάδας και Σουηδίας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ