Πέμπτη 02/05/2024

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Με πλαστικά καλαμάκια ρουφάνε τα …gates – Από το Qatargate στο Russiagate

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Νέο σκάνδαλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Russiagate να παίρνει τη σκυτάλη από το Qatargate.

Πριν πέντε χρόνια (2019) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να απαγορεύσει τη διάθεση εντός της ευρωπαϊκής αγοράς ειδών καθημερινής χρήσης από πλαστικό και ξύλο (πλαστικά μαχαιροπίρουνα, πιάτα, καλαμάκια και μπατονέτες, ξυλάκια για τα μπαλόνια κοκ).

Τί και εάν το στόμα σου είχε μια άθλια γεύση από το χάρτινο καλαμάκι που ρουφούσες τη φραπεδιά σου. Αργότερα, μελέτες κατέληγαν στο ότι, “τα χάρτινα καλαμάκια μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία και όχι φιλικότερα προς το περιβάλλον από τα πλαστικά, καθώς περιέχουν μακράς διαρκείας και δυνητικά τοξικές χημικές ουσίες” (ΕΡΤ, 25/08/23).

Στο μεταξύ, το πολιτικό σκάνδαλο Qatargate άρχισε να έρχεται στην επιφάνεια (2022). Ισχυρισμοί ότι αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λομπίστες και οι οικογένειές τους έχουν επηρεαστεί από τις κυβερνήσεις του Κατάρ, του Μαρόκου και της Μαυριτανίας, οδήγησαν τις αρχές επιβολής του νόμου σε Βέλγιο, Ιταλία και Ελλάδα να κατασχέσουν 1,5 εκατομμύρια ευρώ και να απαγγείλουν κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και οργανωμένο έγκλημα.

Το Russiagate στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Από τις 27 Μαρτίου 2024, πλανάται πάνω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ένα νέο σκάνδαλο, το Russiagate. Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ασφαλείας της Τσεχίας αποκάλυψε ότι εντός της Τσεχίας υπήρχε η ιστοσελίδα “Voice of Europe” (Φωνή της Ευρώπης) η οποία επιδίδονταν σε ρωσική προπαγάνδα και χρηματοδότης της ήταν ο φίλος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Viktor Volodymyrovych Medvedchuk.

Ο εν λόγω πρώην Ουκρανός πολιτικός είχε συλληφθεί στις 12 Απριλίου 2022 από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) και αργότερα ανταλλάχθηκε με 215 Ουκρανούς αιχμαλώτους από την πολιορκία της Μαριούπολης.

Η υπόθεση δεν αφορά μόνο σε δημοσιεύματα που αναρτούσε ο ιστότοπος αλλά και σε ρωσική παρέμβαση στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις ευρωπαϊκές εκλογές μέσω χρηματισμού αξιωματούχων και ευρωβουλευτών.

Ο Βέλγος Πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρου δήλωσε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συζήτησης στο βελγικό κοινοβούλιο ότι η έρευνα δείχνει ότι η Ρωσία “προσέγγισε ευρωβουλευτές, αλλά και πλήρωσε, για να προωθήσει τη ρωσική προπαγάνδα εδώ (σσ Βέλγιο)”.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ήδη από τον Φεβρουάριο 2024, ένα ψήφισμα που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για την παρέμβαση της Ρωσίας στις δημοκρατικές διαδικασίες της ΕΕ “μέσω παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης και μέσων κοινωνικής δικτύωσης”. Τότε, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέρα των άλλων:

  • εξέφραζε “τη βαθιά του ανησυχία για τις αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η βουλεύτρια του ΕΚ, Tatjana Ždanoka, μπορεί να ενήργησε ως πληροφοριοδότης για το Πέμπτο Τμήμα της FSB, ενώ ασκούσε τη θητεία της ως βουλεύτριας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”
  • καταδίκαζε “απερίφραστα τη μεγάλης κλίμακας εκστρατεία παραπληροφόρησης που αποκαλύφθηκε από το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, η οποία φέρεται να ενορχηστρώνεται από τη Ρωσία στην πλατφόρμα X, με σκοπό τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης στη Γερμανία”
  • καταδίκαζε “απερίφραστα την ανησυχητική αποκάλυψη που ήρθε στο φως από έγκριτα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, βάσει της οποίας υπάλληλος που συνδέεται με το κόμμα AfD και με μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής προσδιορίστηκε ως πρόσωπο επικοινωνίας για την FSB, γεγονός που εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με πιθανή ξένη επιρροή εντός του γερμανικού πολιτικού τοπίου”

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ