Κυριακή 28/04/2024

Τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα: Αυξάνονται οι νεκροί – Συλλήψεις από την FSB

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Οι τελευταίες πληροφορίες για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα.

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2023, λίγο μετά τις 20:00 η ώρα, άγνωστοι εισέβαλλαν στο Crocus City Hall στο Κρασνογκόρσκ στα περίχωρα Μόσχας και πυροβολούσαν αδιακρίτως πολίτες. Αργότερα, προκλήθηκε πυρκαγιά στην οροφή του κτιρίου. Στο Crocus City Hall θα πραγματοποιούνταν συναυλία της μπάντας Picnic.

Ο διευθυντής της FSB Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, το πρωί του Σαββάτου, όπως ανακοίνωσε η ρωσική προεδρική υπηρεσία Τύπου, ανέφερε στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για την σύλληψη 11 ατόμων, και των τεσσάρων τρομοκρατών που συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση.”

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε στο κανάλι της στο Telegram ότι “αυτή τη στιγμή (10:18 η ώρα, 23/3/24), έχει διαπιστωθεί ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 93 άτομα. Ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί περαιτέρω.” Με νεότερη ανακοίνωση ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 133.

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας της Ιντερπόλ, Jurgen Stock, ανακοίνωσε στο X (Twitter) την ετοιμότητα της Ιντερπόλ να βοηθήσει στην έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία.

Λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση το αυτοαποκαλούμενο “Ισλαμικό Κράτος” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αναφέροντας σε μήνυμα στο Telegram ότι: “μαχητές του ISIS επιτέθηκαν σε μεγάλη συγκέντρωση Χριστιανών στην πόλη του Κρασνογκόρσκ στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, Μόσχα, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλη καταστροφή πριν υποχωρήσουν στις βάσεις τους ασφαλείς”.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ