Παρασκευή 24/05/2024

Ιαπωνία: Με κράτηση και πληρωμή η ανάβαση στο όρος Φούτζι

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Με κράτηση και πληρωμή η ανάβαση στο όρος Φούτζι στην Ιαπωνία.

Το νέο σύστημα με τις online πληρωμές που ανακοίνωσε η νομαρχιακή κυβέρνηση Γιαμανάσι θα ξεκινήσει στις 20 Μαΐου 2024 και έχει ως στόχο να μειώσει τη συμφόρηση στην είσοδο του μονοπατιού. Η τιμή του εισιτηρίου του πιο δημοφιλούς μονοπατιού Yoshida στη βόρεια πλευρά του όρους Φούτζι, θα κοστίζει 2.000 γιεν (12,3 ευρώ) επιπλέον της υπάρχουσας χρέωσης 1000 γιεν (6,15 ευρώ).

Αν και οι κρατήσεις δεν είναι υποχρεωτικές, η είσοδος θα είναι περιορισμένη σε 4.000 άτομα την ημέρα.

Τα χρήματα θα διατεθούν για την κάλυψη ορισμένων από τις δαπάνες που προκύπτουν από τον τεράστιο αριθμό ορειβατών που επισκέπτονται το βουνό κάθε καλοκαίρι, ιδίως όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και τα μέτρα για την εγγύηση της ασφάλειας των ορειβατών.

Το όρος Φούτζι, το οποίο είναι το υψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας (3.776 μέτρα) και χαρακτηρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 2013, είναι ανοιχτό για ορειβάτες από τον Ιούλιο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τα τέσσερα μονοπάτια (Yoshida, Subashiri, Gotemba, Fujinomiya) προς την κορυφή του όρους Φούτζι θα είναι κλειστά από το απόγευμα έως και το επόμενο πρωί (από 4μμ έως 3 πμ), με εξαίρεση τους πεζοπόρους που έκαναν κράτηση να μείνουν σε ορεινές καλύβες (καταφύγια).

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ