Δευτέρα 29/04/2024

MQ-9 Reaper: Η Ρωσία ψάχνει για τα συντρίμμια του αμερικανικού UAV

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Ρωσία θα προσπαθήσει να βρει και να πάρει τα συντρίμμια του αμερικανικού drone MQ-9 Reaper που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα προκειμένου να το μελετήσει.

Αυτό δήλωσε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Νικολάι Πατρούσεφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ρωσία ψάχνει το MQ-9 Reaper

“Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να τα βρούμε, αλλά πρέπει (…). Σίγουρα θα αφοσιωθούμε σε αυτό. Ελπίζω να τα καταφέρουμε”, είπε ο Πατρούσεφ, απαντώντας στην ερώτηση εάν η Ρωσία έχει την ευκαιρία να βρει και να μελετήσει τα υπολείμματα του αμερικανικού UAV MQ-9 Reaper.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι το MQ-9 παραβίασε τα σύνορα του εναέριου χώρου που χρησιμοποιούσε προσωρινά η Ρωσία στο πλαίσιο της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” της στην Ουκρανία και για το λόγο αυτό, η ρωσική αεροπορία αναγκάστηκε να στείλει μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi-27 “για να αναγνωρίσουν τον δράστη”.

Δεν σταματάνε οι πτήσεις αμερικανικών UAVs

Σχολιάζοντας το περιστατικό της συντριβής του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, ο εκπρόσωπος της Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο τους, αλλά τόνισε την ετοιμότητα της Μόσχας για εποικοδομητικό διάλογο.

Ο Διοικητής της US Air Forces Europe and Air Forces Africa ανέφερε νωρίτερα ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ “πετά τακτικά αεροσκάφη σε όλο τον διεθνή εναέριο χώρο σε συντονισμό με την ισχύουσα χώρα υποδοχής και τη διεθνή νομοθεσία και θα συνεχίσει να το κάνει.”

“Αυτό το περιστατικό ακολουθεί ένα μοτίβο επικίνδυνων ενεργειών από Ρώσους πιλότους ενώ αλληλεπιδρούν με αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων στον διεθνή εναέριο χώρο, συμπεριλαμβανομένης της Μαύρης Θάλασσας. Αυτές οι επιθετικές ενέργειες του ρωσικού πληρώματος είναι επικίνδυνες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λάθος υπολογισμό και ακούσια κλιμάκωση”, σημείωσε.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ