Τρίτη 30/04/2024

Μέση Ανατολή: Το Ιράν εκτόξευσε σμήνη “καμικάζι” Shahed 136 κατά του Ισραήλ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ξεκίνησε ο πόλεμος Ιράν Ισραήλ. Το Ιράν εκτόξευσε σμήνη Shahed 136 κατά του Ισραήλ

Τα ιρανικά “καμικάζι” Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη θα χρειασθούν ώρες μέχρι να φθάσουν στο Ισραήλ. Ισραηλινές πηγές, επικαλούμενες πληροφορίες από τον στρατό, αναφέρουν ότι τα UAVs θα μπορούσαν να φτάσουν στο ισραηλινό έδαφος μεταξύ 02:30 και 05:00 το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου 2024.

Εκτιμάται ότι, πριν την άφιξή τους στον εναέριο χώρο του Ισραήλ, εάν αποφάσισε το Ιράν να πάει σε μια γενική επίθεση, θα ακολουθήσει εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων με σκοπό να κορεστεί η ισραηλινή αεράμυνα. Ο χρόνος που απαιτείται για φθάσει ένας ιρανικός βαλλιστικός πύραυλος στο Ισραήλ είναι περίπου 12 λεπτά της ώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ΜΕΑ “καμικάζι” Shahed-131/136 εμφανίστηκαν στον εναέριο χώρο του Ιράκ.

Το “περιπλανώμενο πυρομαχικό” (loitering munitions) Shahed 136 έχει άνοιγμα φτερών 2,5 μέτρα και βάρος 200 κιλά, φέρει κεφαλή 40 κιλών και πετάει με ταχύτητα έως 120 χλμ./ώρα.

Οι Ισραηλινός Στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και παρακολουθεί διαρκώς την επιχειρησιακή κατάσταση. “Η συστοιχία εναέριας άμυνας του IDF βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού, μαζί με μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και σκάφη του Ισραηλινού Ναυτικού που βρίσκονται σε αμυντική αποστολή στον ισραηλινό εναέριο και ναυτικό χώρο.” “Το IDF παρακολουθεί όλους τους στόχους”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους Ισραηλινούς: “Τα αμυντικά μας συστήματα είναι ανεπτυγμένα, είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια, είτε αμυντικά είτε επιθετικά. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF (ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ) είναι ισχυρές… Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών… Όποιος μας πληγώσει, θα τον πληγώσουμε. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή με ηρεμία και αποφασιστικότητα… Σας προτρέπω να ακούσετε τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου… Μαζί θα νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας”.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, διέκοψε εσπευσμένα το Σαββατοκύριακό του στο Ντέλαγουερ και επέστρεψε στην Ουάσιγκτον, για να διαβουλευθεί με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ