Δευτέρα 29/04/2024

Πτώση αμερικανικού MQ-9 μετά από επεισόδιο με ρωσικά μαχητικά στην Μαύρη Θάλασσα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ρωσία για την πτώση του MQ-9 η οποία αρνείται ότι το κατέρριψε.

“Δύο ρωσικά αεροσκάφη Su-27 πραγματοποίησαν μια μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική αναχαίτιση με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παρακολούθησης και Αναγνώρισης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που επιχειρούσε σήμερα στον διεθνή ενιαίο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στις 14 Μαρτίου 2023”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η U.S. European Command.

Η σύγκρουση φαίνεται να σημειώθηκε στον εναέριο χώρο ανοιχτά της Οδησσού της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Η U.S. European Command αναφέρει ότι “περίπου στις 7:03 π.μ. (CET), ένα από τα ρωσικά μαχητικά Su-27 χτύπησε τον έλικα του MQ-9, αναγκάζοντας τις δυνάμεις των ΗΠΑ να ρίξουν το MQ-9 σε διεθνή ύδατα. Πολλές φορές πριν τη σύγκρουση, τα Su-27 πέταξαν καύσιμα αλλά και μπροστά από το MQ-9 με έναν απερίσκεπτο, περιβαλλοντικά διαταραγμένο και αντιεπαγγελματικό τρόπο. Αυτό το περιστατικό δείχνει την έλλειψη γνώσης και επιπρόσθετα είναι επικίνδυνο και αντιεπαγγελματικό.”

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παραδέχτηκε ότι δύο από τα μαχητικά Su-27 είχαν αναχαιτίσει ένα αμερικανικό drone, αλλά διαβεβαίωσε ότι ούτε το χτύπησαν ούτε προκάλεσαν την πτώση του. “Ως αποτέλεσμα απότομου ελιγμού γύρω στις 9.30 (ώρα Μόσχας), το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα MQ-9 πήγε σε ανεξέλεγκτη πτήση με απώλεια ύψους και συγκρούστηκε με την επιφάνεια του νερού”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας ότι “τα ρωσικά μαχητικά δεν χρησιμοποίησαν όπλα, δεν ήρθαν σε επαφή με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και επέστρεψαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο βάσης τους.”

Αυτή είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στο ουκρανικό έδαφος στις 24 Φεβρουαρίου 2022, που μια χώρα του ΝΑΤΟ έχει αναγνωρίσει ότι έχασε εξοπλισμό σε αυτή την εξαιρετικά εύφλεκτη περιοχή.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ