Δευτέρα 29/04/2024

Ρωσία: Επίθεση με drone στο Κρεμλίνο πριν την παρέλαση της Ημέρας της Νίκης

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι προσπάθησε να σκοτώσει τον Πούτιν σε επίθεση με drone στο Κρεμλίνο και το Κίεβο το αρνείται.

Η επίθεση έγινε λίγες ημέρες πριν την παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία στις 9 Μαΐου.

Η Ρωσία κατήγγειλε ουκρανική επίθεση με drones κατά του Κρεμλίνου με σκοπό τη δολοφονία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορίες που αρνήθηκε η Ουκρανία, η οποία θεωρεί τα καταγγελλόμενα ως δικαιολογία για μια νέα ρωσική κλιμάκωση.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Προέδρου, τα ξημερώματα της 3ης Μαΐου 2023 “το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε απόπειρα να πραγματοποιήσει πλήγμα από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην κατοικία του Ρώσου προέδρου στο Κρεμλίνο… Δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στόχευσαν το Κρεμλίνο”.

“Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών που έλαβαν οι στρατιωτικές και ειδικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, τα drones απενεργοποιήθηκαν”, ανέφερε το Κρεμλίνο. “Η πτώση τους και τα θραύσματα που διασκορπίστηκαν στο έδαφος δεν προκάλεσαν θύματα ή υλικές ζημιές”, τόνισε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ήταν στο Κρεμλίνο καθώς βρισκόταν στην κατοικία του στα προάστια στο Νόβο Ογκαριόβο.

Το Κρεμλίνο στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι “η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να λάβει αντίποινα όπου και όταν κρίνει σκόπιμο.”

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το περιστατικό δεν θα έχει καμία επίπτωση στην παρέλαση της Ημέρας της Νίκης η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κόκκινη Πλατεία στις 9 Μαΐου όπως είχε προγραμματιστεί και στην οποία θα παρευρεθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε την απαγόρευση της πτήσης drones στον ουρανό πάνω από την πρωτεύουσα, με εξαίρεση για τα drones που αναπτύσσονται “με απόφαση της κυβέρνησης”.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ