Τετάρτη 01/05/2024

Διάγγελμα Μπάιντεν: Το Ισραήλ δεν πρέπει να κάνει τα ίδια λάθη που έκαναν οι ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απηύθυνε διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, στις 20 Οκτωβρίου 2023, 3 η ώρα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ και τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Ο Μπάιντεν είπε ότι θα στείλει ένα επείγον αίτημα χρηματοδότησης στο Κογκρέσο, το οποίο αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον επόμενο χρόνο. Η πρόταση, η οποία θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, περιλαμβάνει χρήματα για την Ουκρανία, το Ισραήλ, την Ταϊβάν, ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση των συνόρων.

Σε όλη την ομιλία έκανε συγκρίσεις μεταξύ Ισραήλ και Ουκρανίας, Χαμάς και Πούτιν. Τόνισε, ωστόσο, ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να κάνει τα ίδια “λάθη” που έκαναν οι ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου, όταν, όπως είπε, οι Αμερικανοί “τυφλώθηκαν από την οργή”.

Ο Μπάιντεν είπε, “όσο δύσκολο κι αν είναι, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την ειρήνη, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τη λύση δύο κρατών” και ότι “οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στο δικαίωμα των Παλαιστινίων στην αξιοπρέπεια και στην αυτοδιάθεση. Οι πράξεις της Χαμάς δεν το αφαιρούν αυτό“.

“Η Χαμάς και ο Πούτιν αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απειλές”, είπε ο Μπάιντεν. “Αλλά μοιράζονται αυτό από κοινού. Και οι δύο θέλουν να αφανίσουν εντελώς μια γειτονική δημοκρατία”.

Είπε επίσης ότι θα σταλθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους στη Γάζα και ότι αυτή δεν θα πέσει στα χέρια της Χαμάς. Υποσχέθηκε επίσης ότι οι Αμερικανοί οι οποίοι κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς θα επιστρέψουν στην Αμερική.

Δείτε το διάγγελμα:

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ