Παρασκευή 26/04/2024

Επιχείρηση Τουρκίας κατά του PKK στο Βόρειο Ιράκ (Απρίλιος 2021)

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Τουρκικές ειδικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιχειρήσεις εναντίον της κουρδικής οργάνωσης PKK στο Βόρειο Ιράκ.

Οι επιχειρήσεις ήταν 2 ταυτόχρονες και διεξήχθησαν στις περιοχές Μετίνα και Αβάσιν-Μπασιάν στο Βόρειο Ιράκ. Ξεκίνησαν το Σάββατο 24 Απριλίου 2021 στις 17:40 τοπική ώρα.

Οι ονομασίες των επιχειρήσεων είναι Pençe-Şimşek (Νύχι-Αστραπή) και Pençe-Yıldırım (Νύχι-Κεραυνός).

Τη νύχτα 24/25 Απρ 21, υπήρξαν πλήγματα από αέρος κατά καταφυγίων και σπηλιών που χρησιμοποιούνται από την κουρδική οργάνωση PKK. Έπειτα, ακολούθησε αερομεταφορά ειδικών δυνάμεων.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας (Τ/ΥΠΑΜ) έδωσε στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο.

https://youtu.be/nvf5kwcKInc

Στις ανακοινώσεις του Τ/ΥΠΑΜ τονίζεται ότι η διεύθυνση και ο συντονισμός των επιχειρήσεων έγινε από τον υπουργό άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Μια χαρακτηριστική φωτογραφία είναι η παρακάτω.

Ο Χουλούσι Ακάρ, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγό Γιασάρ Γκίλερ, πήγαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και στο Κέντρο Επιχειρήσεων των Χερσαίων Δυνάμεων. 

Την παρακάτω εικόνα, την παρουσιάζουμε στα πλαίσια αυτής κατηγορίας του Άμυνα news. Αν και στην συγκεκριμένη παρουσίαση είναι ελάσσονος σημασίας το ζήτημα, από μια τέτοια φωτογραφία στην οποία φαίνεται τηλεόραση με ζωντανή ροή ειδήσεων, μπορούμε να βρούμε την ώρα που λήφθηκε η φωτογραφία.

Ένα ζήτημα ακόμα, ζωτικής σημασίας για διάφορες Υπηρεσίες, είναι ότι παρουσιάζονται πρόσωπα με ενεργό συμμετοχή στα πληροφοριακά συστήματα και τα οποία μπορούν να αποτελέσουν στόχο ξένων Υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, λήφθηκε γεύμα το οποίο και αποθανατίστηκε. Εκτιμάται, ότι όταν επιστρέψουν αυτοί που κινδύνεψαν να φάνε πιλάφια, θα είναι ιδιαιτέρως χαρούμενοι με αυτή την εικόνα.

Βόρειο Ιράκ… στα επιχειρησιακά

Ο Χουλούσι Ακάρ είχε τηλεδιάσκεψη με τους Διοικητές των Σχηματισμών που συμμετείχαν στις 2 επιχειρήσεις.

Η επιχείρηση μεταδίδονταν σε ζωντανή ροή μέσω των ΜΕΑ Bayraktar που πετούσαν στην περιοχή. Στην παρακάτω εικόνα η αποβίβαση προσωπικού από ελικόπτερο ATAK.

Επιχείρηση Τουρκίας κατά του PKK στο Βόρειο Ιράκ (Απρίλιος 2021)
https://youtu.be/3Jv9yNWr2rM

Νεκροί

Στις 25 Απριλίου 2021, το Τ/ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι 1 Τούρκος σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση και υπάρχουν τραυματίες.

Ξημερώματα της 27ης Απριλίου 2021, ανακοινώθηκαν 2 ακόμα νεκροί.

Ανανέωση: 27 Απριλίου 2021

Σύμφωνα με το Τ/ΥΠΑΜ, σκοτώθηκαν 37 Κούρδοι (ανανέωση:27.04.2021)


Από τις έρευνες ανακαλύφθηκαν όπλα, πυρομαχικά, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, έγγραφα, είδη διαβίωσης και τρόφιμα.

Οπλισμός: 1 τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή Zagros, 2 M16Α2 (εκ των οποίων 1 Μ4), 3 AK47.

Στις 27 Απριλίου 2021, οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Το Τ/ΥΠΑΜ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες κυριευθέντος ολισμού καθώς και βίντεο με αεροπορικό πλήγμα κατά σπηλιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια εκκαθαριστικής επιχείρησης στην περιοχή, εντοπίστηκαν 3 Κούρδοι του PKK οι οποίοι κρύφτηκαν στην σπηλιά. Μετά, ανέλαβε η Αεροπορία.

https://youtu.be/vpIXDoBy6kk

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση “Νύχι Αετού-2” (Pençe Kartal-2) στην περιοχή Gara/Siyan στο Βόρειο Ιράκ με νεκρούς 3 μέλη των Ειδικών Δυνάμεων και 13 Τούρκους που κρατούνταν από το ΠΚΚ. Επίσης είχαν συλληφθεί 2 Κούρδοι.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ