Παρασκευή 03/05/2024

Επίδομα μητρότητας και οι ομόφυλοι σύζυγοι που υιοθέτησαν τέκνο

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Οι ομόφυλοι σύζυγοι που υιοθέτησαν τέκνο δικαιούνται επίδομα μητρότητας.

Επειδή σιγά-σιγά οι λέξεις χάνουν την έννοιά τους ας τα πάρουμε από την αρχή.

Μητρότητα, σύμφωνα με το λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη είναι: η κατάσταση της γυναίκας που είναι ή πρόκειται να γίνει μητέρα, η σχέση της μητέρας με τα παιδιά της, ο μητρικός ρόλος. Νομικά, μητρότητα είναι ο συνταγματικά κατοχυρομένος θεσμός προστασίας της γυναίκας κατά τον χρόνο κυοφορίας, τοκετού και τεκμαιρόμενου θηλασμού των παιδιών της.

Ομοφυλόφιλοι σύζυγοι (ομόφυλοι με τα νέα-νέα ελληνικά για να “σβηστεί” σιγά-σιγά το πρώτο*) είναι άνδρας-άνδρας ή γυναίκα-γυναίκα. Στις 2 γυναίκες, αν η μία γεννήσει θα είναι η μητέρα, το αν θέλει να λέγεται και η άλλη μητέρα και να λένε και οι δύο τους στο παιδί ότι έχει 2 μαμάδες είναι άλλο θέμα. Στους 2 άνδρες ποιος θα είναι η μητέρα; Αυτός που έχει υιοθετήσει ή θα επιλέξουν μεταξύ τους.

Μήπως το επίδομα μητρότητας να το πούμε κάπως διαφορετικά; Γιατί πέρα των άλλων θίγει το ζευγάρι των 2 ανδρών οι οποίοι λένε στο παιδί ότι έχει 2 μπαμπάδες. Μήπως να προσθέσουμε ένα “γονεϊκότητας” και να το λέμε “επίδομα μητρότητας – γονεϊκότητας“; Ή καλύτερα να αφαιρέσουμε το μητρότητα και να λέμε απλά “επίδομα γονεϊκότητας“. Δεν σβήνουμε και το μητέρα και πατέρα, αύριο μεθαύριο, λέμε εμείς οι “συνωμοσιολόγοι”.

Το επίδομα μητρότητας επίσημα λέγεται ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και δίνεται σε μητέρες ασφαλισμένες στον e- ΕΦΚΑ που εργάζονται ως ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες ή αγρότισσες. Δικαιούχοι της εν λόγω παροχής είναι πλέον και οι ομοφυλόφιλοι σύζυγοι που υιοθετούν τέκνο, σύμφωνα με την κοινή δήλωσή τους στον e-ΕΦΚΑ. Το επίδομα μητρότητας δίδεται για διάστημα 9 μηνών και ισοδυναμεί με τον κατώτατο μισθό που σήμερα είναι στα 830 ευρώ (9μήνες*κατώτατο μισθό).

*Ομόφυλος είναι αυτός που ανήκει στην ίδια φυλή με κάποιον άλλον ή αυτός που έχει το ίδιο φύλο με κάποιον άλλον. Έτσι, ο Έλληνας κυρ-Παναγιώτης στο καφενείο λέει άνετα στον Έλληνα κυρ-Παντελή: “το πενηνταράκι από ‘μένα ομόφυλε!” Αν πει όμως “το πενηνταράκι από ‘μένα ομοφυλόφιλε!”, εκτιμούμε θα γυρίσουν τραπέζια…

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ