Δευτέρα 29/04/2024

Temu και προσωπικά δεδομένα, ποια είναι η αλήθεια;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Συζητήσεις ξεκίνησαν και στην Ελλάδα για την Temu και τα προσωπικά δεδομένα μετά τις αναλύσεις εάν είναι ή όχι απάτη.

Συζητήσεις και γνώμες όμως, που δεν παρουσιάζουν στοιχεία κάποιας έρευνας από πιστοποιημένο εργαστήριο έρευνας – ασφάλειας διαδικτυακών εφαρμογών. Απόψεις που λέγονται από άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την κυβερνοασφάλεια σε επίπεδο έρευνας αλλά απλά παρουσίασης πληροφοριών και δεδομένων με “δόσεις τρομολαγνείας”.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι, όποιος δεν έχει πληρώσει συνδρομή στο facebook έδωσε την συγκατάθεσή του στην εταιρεία Meta να χρησιμοποιεί τα προσωπικά του δεδομένα και προτιμήσεις ενώ η Google χρησιμοποιεί δεδομένα από κινητά για να σας δείχνει σε real-time στους χάρτες που έχει κίνηση στους δρόμους.

Temu και ανησυχίες για την κυβερνοασφάλεια

Η Temu είναι κινεζική εταιρεία και δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ για να βρείτε κυρίως στο αγγλόφωνο διαδίκτυο, αναφορές που την κατηγορούν ότι παρακολουθεί τα πάντα, από την τοποθεσία σας, μέχρι τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Να “φταίει” άραγε η κόντρα ΗΠΑ – Κίνας; Άραγε πώς παρακολουθεί ένα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δεν έχει δημόσιες αναρτήσεις και είναι “κλειδωμένο”;

Εμείς, δεν ξέρουμε την αλήθεια, αλλά θυμόμαστε περιπτώσεις (και στην Ελλάδα) όπου λίγο πριν την εμφάνιση μιας πλατφόρμας που ήθελε να ρίξει από την πρωτοκαθεδρία κάποια δεύτερη πλατφόρμα, που κρατούσε τα ηνία στον κλάδο μέχρι εκείνη την στιγμή, όλως τυχαίως “έσκασαν” διάφορες καταγγελίες για την δεύτερη και έγιναν trending κάποια hashtags.

Στην οποιαδήποτε ασφάλεια (φυσική, κυβερνοασφάλεια κ.λπ.) κανόνας είναι ότι ο “φόβος φυλάει τα έρμα“. Κανείς δεν θα εγγυηθεί την ασφάλεια γιατί αυτή είναι στιγμιαία και ισχύει μέχρι να βρεθεί ο τρόπος για να παραβιαστεί, που μπορεί να είναι 1 δευτερόλεπτο μετά από όταν κάποιος δώσει την εγγύηση.

Σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιούμε χρεωστική/πιστωτική κάρτα για online αγορές, παρά μόνο Paypal ή δωροκάρτα. Με αυτόν τον τρόπο, προστατευόμαστε σε περίπτωση που συμβεί κάτι. Σε περίπτωση που υπάρξει παραβίαση δεδομένων και άλλα παρόμοια, τα βασικά μας οικονομικά δεδομένα δεν τίθεται σε κίνδυνο ενώ μπορούμε να κάνουμε ευκολότερα ακύρωση παραγγελίας. Εξυπακούεται ότι, όταν ολοκληρώσουμε την πληρωμή, αφαιρούμε (διαγράφουμε) τον τρόπο πληρωμής από την εφαρμογή. Όταν δεν αγοράζουμε με Paypal χρησιμοποιούμε την κάρτα και πάντα μετά την ολοκλήρωση την αφαιρούμε από τον τρόπο πληρωμής.

Επίσης, ποτέ δεν χρησιμοποιούμε το βασικό μας e-mail και λογαριασμό στα social media, αλλά ένα δεύτερο, τρίτο κοκ. Το μόνο “σωστό” που δίνουμε είναι η διεύθυνση για να μας έρθουν τα πράγματα που αγοράσαμε… Η επιλογή είναι του καθενός και της καθεμίας. ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ απλά γράφουμε τί κάνουμε εμείς.

Εκπτωτικά κουπόνια 100 ευρώ στο Temu και κωδικός προσφοράς

Το ΤΕΜΟΥ στα πλαίσια του μάρκετινγκ που εφαρμόζει δίνει στον κάθε νέο χρήστη κουπόνια 100€ ευρώ εφόσον κατεβάσει την εφαρμογή από ένα συγκεκριμένο λινκ και ένα επιπλέον κουπόνι προσφοράς. Όταν περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μετά την εγγραφή και πρώτη παραγγελία δίνει σχεδόν σε όλους κουπόνια 250 ευρώ.

Κατεβάστε εάν θέλετε να κάνετε αγορές την εφαρμογή από εδώ amyna.news/temuGreece και κάντε εγγραφή για να πάρετε τα κουπόνια 100€. Βάλτε τον κωδικό tag65931 στην καρτέλα “Κουπόνια και προσφορές” και πατήστε υποβολή για να πάρετε το επιπλέον κουπόνι προσφοράς. Για το κουπόνι με τον κωδικό η αγορά πρέπει να γίνει σε 1 ώρα ενώ με τα κουπόνια 100 ευρώ σε 24 ώρες. Αγορές γίνονται μόνο μέσω της εφαρμογής και όχι μέσω υπολογιστή.

Εάν έχετε ήδη αγοράσει διαβάστε πως θα πάρετε ξανά τα κουπόνια 100 ευρώ από το Temu.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ