Τετάρτη 01/05/2024

Βουλγαρία: Νεκρός Αστυνομικός από πυροβολισμό στα σύνορα με την Τουρκία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ένας Βούλγαρος αστυνομικός έπεσε νεκρός από πυροβολισμό στα σύνορα με την Τουρκία

Βουλγαρία σύνορα
Βουλγαρία σύνορα

Σχολιάζοντας το περιστατικό με πυροβολισμούς στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία και τον θάνατο του Βούλγαρου αστυνομικού, ο υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών Ιβάν Ντεμερτζίεφ είπε στους δημοσιογράφους το πρωί της Τρίτης ότι οι δράστες ήταν παράνομοι μετανάστες.

“Θα δείξουμε μηδενική ανοχή σε οποιονδήποτε απειλεί τη ζωή ή την ευημερία των αξιωματικών μας στα σύνορα”, είπε ο Ντεμερτζίεφ.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας γύρω στις 20:35, όταν άγνωστος που φέρεται να βρισκόταν σε τουρκικό έδαφος πυροβόλησε εναντίον ενός αξιωματικού της συνοριακής αστυνομίας και ενός στρατιώτη που περιπολούσαν στα σύνορα στην περιοχή Γκόλιαμ Ντερβέντ.

Ο αστυνομικός πέθανε επί τόπου και ο στρατιώτης δεν τραυματίστηκε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Ιβάν Ντεμερτζίεφ είπε ότι έχουν επενδυθεί εκατομμύρια για την τεχνολογική ασφάλεια των συνόρων και ότι η βιντεοεπιτήρηση στην περιοχή δεν βοήθησε γιατί τη νύχτα οι κάμερες μπορούν να καταγράφουν μόνο σιλουέτες. Σύμφωνα με τον Υπουργό, εδώ και πολλά χρόνια δεν υπήρχαν παρόμοιες περιπτώσεις και η διοίκηση της Συνοριακής Αστυνομίας δεν μπορεί να επικριθεί για το περιστατικό.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Πέταρ Τοντόροφ δήλωσε ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αξιωματικών επιβολής του νόμου. Οι βουλγαρικές αρχές ήρθαν αμέσως σε επαφή με τους Τούρκους ομολόγους τους, οι οποίοι υποσχέθηκαν να κάνουν ό,τι περνούν από το χέρι τους για να συλλάβουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη. Ο Τοντόροφ επιβεβαίωσε ότι οι μετανάστες προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα.

Λόγω του περιστατικού, ο επίσημος εορτασμός της εορτής της αστυνομίας στην Βουλγαρία ακυρώθηκε.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ