Παρασκευή 03/05/2024

ΜΟΕ Ελλάδας – Τουρκίας: Συναντήθηκαν οι αντιπροσωπείες στο ΥΠΕΘΑ

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Συναντήθηκαν οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας στο ΥΠΕΘΑ στο πλαίσιο των ΜΟΕ.

Η συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδος και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης – MOE πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – ΥΠΕΘΑ.

Πριν τη συνάντηση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τους επικεφαλής της Ελληνικής και Τουρκικής Αντιπροσωπείας για τα ΜΟΕ.

Των δύο αντιπροσωπειών ηγούνται από ελληνικής πλευράς ο Πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και από τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ. Στη συνάντηση για τα ΜΟΕ μετέχουν επίσης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδος και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης - MOE  (22 Απριλίου 2024)
Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδος και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης – MOE (22 Απριλίου 2024)

Οι δύο πλευρές συζήτησαν την πορεία υλοποίησης των ΜΟΕ του 2024 και δραστηριότητες ΜΟΕ για το 2025. Η επόμενη συνάντηση θα φιλοξενηθεί από την τουρκική πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι, η προηγούμενη συνάντηση για τα MOE, είχε λάβει χώρα στις 13 Νοεμβρίου 2023 στην Άγκυρα.

Στο πλαίσιο των αμοιβαίων επισκέψεων Διοικητών Μονάδων του Έβρου ο Διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού επισκέφθηκε την 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού στην Αδριανούπολη στις 16-17 Απριλίου 2024.

Στις 18-19 Απριλίου 2024 ο Διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού της Τουρκίας επισκέφθηκε την 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού (31 Μ/Κ ΤΑΞ).

“Αυτές οι αμοιβαίες επισκέψεις είναι οι δύο πρώτες από τις 16 δραστηριότητες που συμφωνήθηκαν στο Σχέδιο Εφαρμογής του 2024 στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης”, ανέφερε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ