Σάββατο 27/04/2024

Τουρκία: Εκτός επιχειρησιακού στόλου 5 πλοία των Ναυτικών Δυνάμεων – Συναντήσεις με Αμερικανούς για τα F-16

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Αυτό ανακοίνωσε ήμερα 28 Μαρτίου 2024, ο Εκπρόσωπος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Αντιναύαρχος Ζέκι Ακτούρκ.

“Ο αξιότιμος Υπουργός μας θα υποδεχθεί αύριο στο υπουργείο μας 4 μέλη από την Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η συνάντηση θα επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, που είναι στην ατζέντα των διμερών στρατιωτικών μας σχέσεων και στην υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ προς το PKK/YPG, καθώς και τη διαδικασία προμήθειας και εκσυγχρονισμού των F-16“, δήλωσε ο Αντιναύαρχος Ζέκι Ακτούρκ.

Όταν ρωτήθηκε από μέλη του Τύπου για τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το ελληνικό πλοίο που επισκέπτεται το λιμάνι της Σμύρνης στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ και δεν φέρει τουρκική σημαία, είπε ότι “στο πλαίσιο των αρχών της αμοιβαιότητας, τα (τουρκικά) πλοία δεν φέρουν ελληνική σημαία όταν επισκέπτονται ελληνικό λιμάνι.” Σημείωσε ότι, το TCG Amasra σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο λιμάνι στον Πειραιά στο πλαίσιο της αποστολής του NATO Standing Mine Countermeasures Task Group-2.

Έγινε επίσης γνωστό ότι, η Διεθνής Άσκηση Anatolian Eagle δεν θα διεξαχθεί το 2024 λόγω εργασιών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επενδύσεων Ασφαλείας του ΝΑΤΟ, στον κύριο αεροδιάδρομο του αεροδρομίου του Ικονίου, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τον Μαΐο 2025. Η Διεθνής Άσκηση Anatolian Eagle θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2025 ενώ η αντίστοιχη τουρκική θα διεξαχθεί μεταξύ 15-26 Απριλίου 2024.

Αναφορικά με την κατανομή από τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων ορισμένων πλοίων και υποβρυχίων στην κατηγορία πλοίων δοκιμών και εκπαίδευσης, έγινε γνωστό ότι: “το TCG Yavuz και το TCG Fatih, που είναι φρεγάτες κατηγορίας Yavuz, το TCG Tayfun και το TCG Volkan, που είναι πυραυλάκατοι κλάσης Dogan, και το TCG Edremit, πλησιάζουν στο τέλος της οικονομικής τους ζωής και ο εξοπλισμός τους γίνεται απαρχαιωμένος.”

Τέλος, έχει εκχωρηθεί προσωρινά 1 αεροσκάφος CN-235 από τη Διοίκηση Πολεμικής Αεροπορίας για 1 έτος στη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων.

Ο Αντιναύαρχος Ζέκι Ακτούρκ είπε επίσης ότι, συνολικά 716.522 υποψήφιοι, 375.409 γυναίκες και 341.113 άνδρες, συμμετείχαν στις εξετάσεις επιλογής υποψηφίων φοιτητών για το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ