Παρασκευή 26/04/2024

Starlink: Το δορυφορικό ίντερνετ της SpaceX πολλαπλασιαστής ισχύος στην Ουκρανία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το Starlink της SpaceX του Έλον Μασκ εξασφαλίζει πρόσβαση στο διαδίκτυο και τις επικοινωνίες στο στρατό και τους πολίτες στην Ουκρανία.

Το Starlink της SpaceX

Το Starlink είναι ένας δορυφορικός αστερισμός του διαδικτύου που λειτουργεί από τη SpaceX.

Δορυφορικός αστερισμός Διαδικτύου ή αστερισμός δορυφόρων για Ιντερνετ (αγγλικά Satellite internet constellation) είναι ένας αστερισμός τεχνητών δορυφόρων που παρέχουν δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου.

Από τον Απρίλιο του 2022, το δίκτυο αποτελείται από περισσότερους από 2.100 μικρούς δορυφόρους που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά γύρω από την Γη (LEO – Low Earth Orbit) και οι οποίοι επικοινωνούν με επίγειους πομποδέκτες.

Το Starlink παρέχει κάλυψη δορυφορικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε 32 χώρες όπου έχει αδειοδοτηθεί η χρήση του και στοχεύει σε παγκόσμια κάλυψη.

Χάρτης διαθεσιμότητας για το δορυφορικό Διαδίκτυο Starlink της SpaceX, που δείχνει ποιες χώρες διαθέτουν την υπηρεσία, καθώς και περιοχές που έχουν πελάτες στη λίστα αναμονής. Εικόνα: SpaceX (screenshot, ημερομηνία 29 Απριλίου 2022).
Χάρτης διαθεσιμότητας για το δορυφορικό διαδίκτυο της SpaceX, που δείχνει ποιες χώρες διαθέτουν την υπηρεσία, καθώς και περιοχές που έχουν πελάτες στη λίστα αναμονής. Εικόνα: SpaceX (screenshot, ημερομηνία 29 Απριλίου 2022).

Το Starlink στην Ουκρανία

Στις 26 Φεβρουαρίου 2022, ο Ουκρανός Υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Μιχαήλ Φιόντοροφ είχε ζητήσει από τον ιδρυτή της εταιρείας SpaceX Ίλον Μασκ, σταθμούς Σταρλινκ για την αντικατάσταση υπηρεσιών διαδικτύου που καταστράφηκαν κατά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι οι δορυφόροι είχαν ενεργοποιηθεί πάνω από την Ουκρανία και στις 28 Φεβρουαρίου 2022 οι πρώτοι τερματικοί σταθμοί παραλήφθηκαν από την Ουκρανία.

Μέχρι τις 6 Απριλίου 2022, η SpaceX είχε στείλει πάνω από 5.000 τερματικά στην Ουκρανία για να επιτρέψει στους Ουκρανούς πρόσβαση στο δορυφορικό αστερισμό διαδικτύου.

Ο εξοπλισμός που στάλθηκε στην Ουκρανία χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών (USAID), καθώς και από την Γαλλία και Πολωνία.

Η Starlink Ukraine της Space X

Στις 27 Απριλίου 2022, ο Μιχαήλ Φιόντοροφ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Starlink Ukraine κατοχυρώθηκε στην Ουκρανία ως αντιπροσωπεία της εταιρείας SpaceX, του Έλον Μασκ.

Παρακαλώ διαβάστε γιατί ο Ελβετικός Στρατός βάζει τέλος στις εφαρμογές WhatsApp, Signal και Telegram

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ