Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Συνεκπαίδευση ΔΕΠ και Βουλγαρίας στο ΕΠΚΕΑΠ στην Αργυρούπολη Κιλκίς

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Συνεκπαίδευση μεταξύ τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5 – 11 Σεπτεμβρίου 2021 στο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο Επιχειρήσεων Αστικού Περιβάλλοντος (ΕΠΚΕΑΠ), στην Αργυρούπολη του Κιλκίς.

Συνεκπαίδευση ΔΕΠ και Βουλγαρίας στο ΕΠΚΕΑΠ στην Αργυρούπολη Κιλκίς

Στην συνεκπαίδευση συμμετείχαν στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ (ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ) και 10 στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων της Βουλγαρίας.

Η συνεκπαίδευση περιελάμβανε αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων εντός αστικού περιβάλλοντος, παροχή Α’ βοηθειών πεδίου μάχης, καθώς και καταρριχήσεις από εκπαιδευτικό πύργο και ελικόπτερο.

Συνεκπαίδευση ΔΕΠ και Βουλγαρίας στο ΕΠΚΕΑΠ στην Αργυρούπολη Κιλκίς

Η παραπάνω δραστηριότητα έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2021 μεταξύ των δύο Χωρών και εντάσσεται στις Διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων με φίλες και σύμμαχες Χώρες, που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται με βάση τον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, και αποσκοπούν στην επαύξηση του επιπέδου συνεργασίας και συναντίληψης, καθώς και στην προβολή τόσο των δυνατοτήτων όσο και του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας σε θέματα Ειδικών Επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, σφυρηλατώντας παράλληλα συνεκτικούς δεσμούς μεταξύ των εκπαιδευομένων.

google news Ακολουθήστε την ΑΜΥΝΑ
στο Google News και στο Facebook
facebook