Δευτέρα 29/04/2024

ΓΕΣ: Ολοκληρώθηκε το 14ο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών Στρατού Ξηράς

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ολοκληρώθηκε το 14ο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών Στρατού Ξηράς

Το 14ο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών του Στρατού Ξηράς πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στην Νέα Πέραμο από 16 Οκτωβρίου 2023 έως 1 Φεβρουαρίου 2024.

Στην τελετή αποφοίτησης του ΣΥΚΣΞ στις 1 Φεβρουαρίου, παρέστησαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης, εν ενεργεία Αξιωματικοί και συγγενείς των αποφοιτούντων.

Σκοπός του Σχολείου είναι η επιχειρησιακή ειδική εκπαίδευση του προσωπικού των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων, στις Υποβρύχιες Καταστροφές. Η εκπαίδευση περιέλαβε μεταξύ άλλων, αντικείμενα φυσικής αγωγής μάχης, κολύμβηση επιφανείας, υποβρύχιες πορείες, εκτέλεση θαλάσσιου άλματος καθώς και αθλητικές δοκιμασίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών Στρατού Ξηράς είχε ξεκινήσει το 2008 και το 2017 διακόπηκε η λειτουργία του επί Αρχηγίας του Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη. Το τελευταίο Σχολείο πριν την διακοπή, το 13ο, είχε ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2016.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ