Σάββατο 04/05/2024

Αεροπορία Στρατού: Σχεδιασμός από το ΓΕΣ για 2 νέα στρατιωτικά αεροδρόμια

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Σχεδιασμός από το ΓΕΣ για 2 νέα αεροδρόμια για την Αεροπορία Στρατού.

Η Αεροπορία Στρατού σχεδιάζει να ενεργοποιήσει 2 νέα αεροδρόμια σε Χρυσούπολη Καβάλας και Ηράκλειο Κρήτης από όπου θα επιχειρούν τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη Patroller που ετοιμάζεται να παραλάβει ο Στρατός Ξηράς, ενώ θα διατηρήσει τα υπάρχοντα στρατιωτικά αεροδρόμια σε Μέγαρα και Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Σημειώνεται ότι, σε Χρυσούπολη Καβάλας και Ηράκλειο Κρήτης εδρεύουν Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας. Το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης και η 133ΣΜ αντίστοιχα.

Αυτά αναφέρει ο Σταύρος Ιωαννίδης σε άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τίτλο “Αεροπορία Στρατού: Τα νέα αεροδρόμια και ο χάρτης των δυνάμεων“, επικαλούμενος ανώτατη στρατιωτική πηγή.

Στο άρθρο δεν αναφέρεται που θα εδρεύουν τα ελικόπτερα Kiowa και ΝΗ-90 ενώ αναφέρεται ότι, τα 35 ελικόπτερα Blackhawk που θα ενταχθούν στο στόλο της Αεροπορίας Στρατού θα έχουν έδρα σε Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Πάχη Μεγάρων και τα ελικόπτερα CH-47 Chinook θα παραμείνουν στα Μέγαρα.

Επιπλέον, τα επιθετικά ελικόπτερα Apache AH-64 θα παραμείνουν στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Υπενθυμίζεται ότι, μεταφερθήκαν εκεί μετά την πλημύρα στο αεροδρόμιο στο Στεφανοβίκειο.

Το ερώτημα που δημιουργείται αφορά την τεχνική υποστήριξη των ελικοπτέρων. Θα δημιουργηθεί νέα Μονάδα ή κλιμάκιο σε Χρυσούπολη και Κρήτη;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ