Τρίτη 30/04/2024

RAMSTEIN FLAG 2024: Στην Ελλάδα η νέα αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Στην Ελλάδα η νέα αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ RAMSTEIN FLAG 2024.

Αεροπορικές, Ναυτικές και Χερσαίες Δυνάμεις από 13 Συμμαχικά Έθνη θα συγκεντρωθούν στη Δυτική Πελοπόννησο για να ασκηθούν σε εξελιγμένες τακτικές αεράμυνας υψηλών προδιαγραφών στη νέα άσκηση RAMSTEIN FLAG 2024 (RAFL24) του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το Γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων της Συμμαχικής Αεροπορικής Διοίκησης στις 17 Απριλίου 2024.

Η εν λόγω άσκηση θα πραγματοποιηθεί από 30 Σεπτεμβρίου έως 11 Οκτωβρίου 2024 και θα συμμετέχουν πάνω από 140 συμμαχικά μαχητικά και αεροσκάφη διευκόλυνσης μαζί με δυνάμεις θαλάσσιων, χερσαίων και ειδικών επιχειρήσεων από 13 κράτη-μέλη του NATO.

“Καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις συνεχίζουν να εξελίσσονται, πρέπει επίσης να σχεδιάζεται η άσκηση του ΝΑΤΟ. H RAMSTEIN FLAG σηματοδοτεί το μέλλον των ασκήσεων του ΝΑΤΟ, εστιάζοντας στις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές», δήλωσε ο Πτέραρχος James B. Hecker, Διοικητής των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του NATO (AIRCOM: Allied Air Command).

Ο σχεδιασμός της RAFL24 θα επιτρέψει επίσης στα κράτη του ΝΑΤΟ να εκτελέσουν στρατηγικές IAMD (Integrated Air and Missile Defence: Ολοκληρωμένη Αεροπορική και Πυραυλική Άμυνα) και βαλλιστικών πυραύλων. Μια ικανότητα υψηλής απόκρισης, στιβαρής, χρονικά κρίσιμης και επίμονης ικανότητας που διασφαλίζει ότι το ΝΑΤΟ προστατεύει πληθυσμούς, εδάφη και δυνάμεις από οποιεσδήποτε απειλές βαλλιστικών πυραύλων.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ