Παρασκευή 26/04/2024

Το ελληνόφωνο Twitter σήμερα “τα έχει” με τον Ευαγγελάτο. Αύριο;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Για όσους και όσες δεν γνωρίζουν το Twitter είναι ένα Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης όπου οι αναρτήσεις λέγονται tweets.

Αν πολλά tweets περιέχουν την ίδια λέξη ή το ίδιο hashtag (οποιαδήποτε λέξη που μπροστά έχει το σύμβολο #) τότε αυτό το #hashtag γίνεται Trend ή αλλιώς Τάση.

Πώς καθορίζονται οι Τάσεις (Trends);

Το Twitter αναφέρει για τα Trends:

Οι τάσεις καθορίζονται από έναν αλγόριθμο και, από προεπιλογή, προσαρμόζονται με βάση το ποιους ακολουθεί ο χρήστης, τα ενδιαφέροντά και την τοποθεσία του. Αυτός ο αλγόριθμος προσδιορίζει θέματα που είναι δημοφιλή τώρα, αντί για θέματα που ήταν δημοφιλή για λίγο ή σε καθημερινή βάση, για να βοηθήσει να ανακαλύψουν οι χρήστες τα πιο καυτά αναδυόμενα θέματα συζήτησης στο Twitter.

Οι τάσεις τοποθεσίας προσδιορίζουν δημοφιλή θέματα μεταξύ των ατόμων σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία.

Σημειώνει επίσης, ότι:

Ο αριθμός των Tweet που σχετίζονται με τις Τάσεις είναι μόνο ένας από τους παράγοντες που εξετάζει ο αλγόριθμος κατά την κατάταξη και τον προσδιορισμό των τάσεων. Αλγοριθμικά, οι τάσεις και τα hashtags ομαδοποιούνται εάν σχετίζονται με το ίδιο θέμα. Για παράδειγμα, το #MondayMotivation και το #MotivationMonday μπορεί και τα δύο να αντιπροσωπεύονται από το #MondayMotivation.

Από τα παραπάνω μπορείτε να καταλάβετε ότι όσοι περισσότεροι χρήστες τουϊτάρουν για ένα συγκεκριμένο θέμα (με κοινή λέξη ή #) ή αλληλοεπιδρούν με τα ήδη δημοσιευμένα tweets (σχόλια, κοινοποιήσεις κ.λπ.) τότε, η κοινή λέξη ή το #hashtag, γίνεται Τάση.

Σήμερα, 7 Ιανουαρίου οι Τάσεις στο Twitter είναι αυτές της παρακάτω εικόνας.

Είναι οι Τάσεις είδηση;

Η εμπειρία λέει κατηγορηματικά όχι! Όπως αναφέρει και το ίδιο το Twitter, οι Τάσεις είναι “καυτά αναδυόμενα θέματα συζήτησης”. Μια συζήτηση μπορεί να αφορά είδηση, μπορεί όμως να είναι κατά παραγγελία “είδηση”.

Συχνά θα διαβάσετε σε ιστότοπους “ειδήσεις” για χαμούς στο Twitter με αυτό και το άλλο. Η εμπειρία μας -που δεν είναι μικρή ούτε λίγη- μας λέει ότι όλα αυτά γίνονται ειδήσεις για να γεμίσει το “δελτίο ενημέρωσης”.

Χθες (6 Ιανουαρίου) πχ η Τάση #Χίος, που αφορούσε στις αντιδράσεις των κατοίκων στη Χίο για τη νέα Δομή που πρόκειται να δημιουργηθεί, δεν είχε τη δυναμική της Τάσης #Καζακστάν.

Φυσικά όσοι και όσες γράφουνε για Καζακστάν, δεν αναλύουν την γεωπολιτική.

Το συντριπτικό ποσοστό γράφει για αυτό και εύχεται/ευελπιστεί να γίνουν τα ίδια και στην Ελλάδα. Οπότε είδηση δεν είναι η Τάση αλλά το περιεχόμενο “μέσα” σε αυτήν.

Ο κόσμος του διαδικτύου δεν είναι αγγελικά πλασμένος και πολλοί θέλουν και μπορούν να εκμεταλλευτούν την άγνοια των περισσοτέρων.

Οι πληροφοριακές επιχειρήσεις περιλαμβάνουν τόσο την χειραγώγηση του πλήθους όσο και την ικανότητα του φίλιου ακροατηρίου να αναγνωρίζει τέτοιες ενέργειες παραπληροφόρησης – χειραγώγησης.

Για το θέμα αυτό, μπορείτε να διαβάσετε για την Υπηρεσία Ψυχολογικής Άμυνας που δημιούργησε η Σουηδία και ξεκίνησε να λειτουργεί από 1 Ιανουαρίου 2022.

Την κατά παραγγελία “είδηση” μην την εκλάβετε μόνο ως από πίσω να βρίσκονται Μυστικές Υπηρεσίες. Κατά παραγγελία “είδηση” είναι και όταν σας λένε διάφορες εκπομπές πείτε μας την άποψή σας, με αυτό πχ το #amynanews και θα δείτε το tweet σας στην τηλεόραση. Εκμεταλλευόμενοι το “1 λεπτό δημοσιότητα” που επιζητεί ο “ανώνυμος” άνθρωπος, καταφέρνουν να γίνεται Τάση η εκπομπή τους.

Γιατί έγινε Τάση ο Νίκος Ευαγγελάτος

Κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης της εκπομπής Live News με φαρμακείο στην Καλλιθέα, πολίτης ο οποίος περίμενε στην ουρά έξω από αυτό, φώναξε μια άλλη “Τάση” που “τρεντάρει” κατά του Πρωθυπουργού.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος είπε να διακοπεί η ζωντανή σύνδεση και δήλωσε πως “ο καθένας μπορεί να έχει και να λέει την άποψή του, η ύβρις όμως δεν είναι άποψη.”

Παρακάτω το tweet με το απόσπασμα του βίντεο

Μετά από αυτό, ο Νίκος Ευαγγελάτος ξεκίνησε να γίνεται “Τάση” στο ελληνόφωνο και όχι ελληνικό Τουίτερ…

Το παρόν άρθρο γράφθηκε ακούγοντας “Πατριαρχικά Τίκια”

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ