Παρασκευή 26/04/2024

Χίος: Μπλόκο των κατοίκων στα μηχανήματα για τη νέα Δομή 141 στρεμμάτων

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Στις 16 Νοεμβρίου 2021, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου με θέμα ημερήσιας διάταξης την “αποκάθαρση, αποκατάσταση του περιβάλλοντος και μεταβίβαση του οικοπεδικού χώρου του πρώην ΚΥΤ Σάμου” ανέδειξε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης:

“Μέσα στο 2022 να ολοκληρώσει τη δημιουργία των νέων δομών στη Χίο για να κλείσει η ΒΙΑΛ, και στη Λέσβο για να κλείσει η προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι”.

Ξημερώματα Θεοφανίων, 6 Ιανουαρίου 2022, έφτασε στο λιμάνι των Μεστών το πλοίο Πελαγίτης στο οποίο υπήρχαν φορτωμένα μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για να ξεκινήσουν τα έργα στην περιοχή Άκρα Παχύ (Θόλος).

Κάτοικοι της Χίου έστησαν μπλόκο τη νύχτα στο λιμάνι και απέτρεψαν την αποβίβαση των μηχανημάτων στα Μεστά.

Μουτζούρης: Δομή μόνο για 500 άτομα και μακριά από τον αστικό ιστό

Το πρωί, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης δήλωσε:

“Απεδείχθη ότι οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου όσον αφορά τις δομές απηχούν το λαϊκό συναίσθημα… Είναι τρεις οι πυλώνες στο μεταναστευτικό που μας ταλαιπωρούν και είναι η φύλαξη των συνόρων για την οποία είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, στην εκκένωση των νησιών ωστόσο παραμένει η διαφωνία μας είναι στο θέμα των δομών”.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ξεκαθάρισε την πάγια θέση της Περιφέρειας η οποία δεν είναι άλλη από μια μικρή δομή για καταγραφή και ταυτοποίηση που δεν θα ξεπερνά τα 500 άτομα μακριά από τον αστικό ιστό.

Δείτε τις δηλώσεις στο βίντεο από το politischios.gr

Η Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη Χίο

Η Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΕΔ) Χίου θα κατασκευαστεί στη θέση Άκρα Παχύ (Θόλος) του Δήμου Χίου, σε έκταση περίπου 141 στρεμμάτων. Το έργο προϋπολογισμού 48 εκ. ευρώ πλέον ΦΠΑ έχει αναλάβει η εταιρεία ΤΕΡΝΑ.

Βάρδιες φύλαξης από τους κατοίκους

Σύμφωνα με τον ΠΟΛΙΤΗ ξεκίνησε από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, η 24ωρη φύλαξη της περιοχής του Θόλους, με τους κατοίκους Συκιάδας, Λαγκάδας και Βροντάδου να εναλλάσσουν βάρδιες ανά δύο ώρες τόσο από στεριά όσο και από θάλασσα.

Καμία επέμβαση των ΜΑΤ στην Χίο

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του Politischios.gr, αναφέρουν ότι κυβέρνηση και Γ.Α.Δ.Π. Βορείου Αιγαίου, σε σύσκεψη που προηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες επιβεβαίωσαν την ήδη εκφρασμένη άποψη από τον Νότη Μηταράκη, να μην υπάρξει καμία επέμβαση μονάδων των ΜΑΤ, όπως είχε γίνει τον Φλεβάρη του 2020 αλλά ο όποιος σχεδιασμός να ανατεθεί εξ ολοκλήρου στις πλάτες των αστυνομικών της Χίου και της Λέσβου αντίστοιχα.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ