Παρασκευή 26/04/2024

Η Ελλάδα αγοράζει 2 ελικόπτερα Erickson S-64 και 11 αεροσκάφη FireBoss με κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ανακοίνωσε από τον επίσημο λογαριασμό της στα Social Media (facebook και twitter) ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, χρηματοδοτεί την Ελλάδα για την αγορά:

  • 2 ελικοπτέρων βαρέως φορτίου τύπου Erickson S64 και
  • 11 αμφίβιων αεροσκαφών πυρόσβεσης Air Tractor (Fireboss) για τα νησιωτικά συμπλέγματα

Προμήθεια 2 ελικοπτέρων βαρέως φορτίου τύπου Erickson S-64

Ενίσχυση του εναέριου στόλου µε νέα ελικόπτερα βαρέως τύπου, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση των ενεργειών δασοπυρόσβεσης του Πυροσβεστικού Σώματος µε δυνατότητα μεταφοράς έως δέκα (10) τόνων νερού και απόθεσης σε τµηµατικές ρίψεις, ενώ μπορούν να μεταφέρουν εξωτερικό φορτίο βάρους έως και έντεκα (11) τόνους.

Προϋπολογισμός έργου: 46 εκ. ευρώ

Προμήθεια 11 αμφίβιων αεροσκαφών πυρόσβεσης Air Tractor (Fireboss) για τα νησιώτικα συμπλέγματα

Αναβάθμιση του εναέριου στόλου µε έµφαση στη νησιωτική Ελλάδα µε την προμήθεια αεροσκαφών ελαφρού τύπου, τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα ψεκασμού, χαρακτηριστικό το οποίο είναι καταλυτικό σε αποστολές επιτήρησης δασικών εκτάσεων και αποστολές πρώτης απόκρισης. Ως ειδικότερο κατασκευαστικό στοιχείο το οποίο διακρίνει αυτή τη κατηγορία, είναι η εγκατάσταση πιστοποιηµένου συστήµατος πλωτήρων, το οποίο δίνει τη δυνατότητα υδροληψίας τόσο από τη θάλασσα ὁσο και από λίμνες. Επιπρόσθετα, παρέχουν αυτονομία πτήσης περίπου πέντε (5) ωρών.

Προϋπολογισμός έργου: 35 εκ. ευρώ

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ