Δευτέρα 29/04/2024

Twitter: Εγκαταλείπει τον εθελοντικό κώδικα της ΕΕ κατά της παραπληροφόρησης

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Εγκαταλείπει τον εθελοντικό κώδικα της ΕΕ κατά της παραπληροφόρησης το Twitter.

Αυτό ανακοίνωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τιερί Μπρετόν.

“Το Twitter εγκαταλείπει τον εθελοντικό Κώδικα Πρακτικής της ΕΕ κατά της παραπληροφόρησης. Όμως οι υποχρεώσεις παραμένουν. Μπορείς να τρέξεις αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς.”, έγραψε στο Twitter ο Τιερί Μπρετόν.

“Πέρα από τις εθελοντικές δεσμεύσεις, η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης θα αποτελεί νομική υποχρέωση βάσει του DSA από τις 25 Αυγούστου.”, συμπλήρωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ.

Ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA: Digital Services Act) είναι κανονισμός για την προστασία του ψηφιακού χώρου από τη διάδοση παράνομου περιεχομένου και της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων των χρηστών.

Στις 4 Οκτωβρίου 2022 το Συμβούλιο ενέκρινε τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Επόμενο βήμα είναι η υπογραφή του από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, και η δμοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα αρχίσει να εφαρμόζεται δεκαπέντε μήνες μετά την έναρξη ισχύος του.

Όσον αφορά στην παραπληροφόρηση ο DSA προβλέπει πέραν των άλλων ότι οι πλατφόρμες πρέπει να αναλύσουν τους συγκεκριμένους κινδύνους και να θεσπίσουν μέτρα μετριασμού, πρέπει να έχουν σαφείς όρους και προϋποθέσεις και να τους επιβάλλουν επιμελώς και μη αυθαίρετα και πρέπει να διαθέτουν μηχανισμό ώστε οι χρήστες να επισημαίνουν το παράνομο περιεχόμενο και να ενεργούν γρήγορα στις ειδοποιήσεις.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ