Κυριακή 28/04/2024

Το X αλλάζει την πολιτική του εν μέσω της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το X αλλάζει την πολιτική του σχετικά με αναρτήσεις με “άξια ενημέρωσης” που διαφορετικά θα παραβίαζαν τους κανόνες

Το X (πρώην Twitter) έχει κάνει αλλαγές στην πολιτική του σχετικά με αναρτήσεις με αξιοσημείωτες ειδήσεις (newsworthy) για να επιτρέψει σε περισσότερο περιεχόμενο που συνήθως παραβιάζει τους κανόνες του να παραμένει στην πλατφόρμα.

Η εταιρεία έκανε τις τροποποιήσεις εν μέσω της σύγκρουσης στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Η εταιρεία φαίνεται να υιοθετεί μια πιο απρόσκοπτη προσέγγιση στην παραπληροφόρηση γενικά υπό τον Έλον Μασκ. Βασίζεται περισσότερο στις Σημειώσεις Κοινότητας για τη συγκέντρωση πληροφοριών με βάση τα συμφραζόμενα σχετικά με αναρτήσεις που μπορεί να είναι ψευδείς ή παραπλανητικές. Οι Σημειώσεις Κοινότητας στο X δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να προσθέτουν από κοινού το πλαίσιο σε δυνητικά παραπλανητικές αναρτήσεις.

Ο λογαριασμός Safety του X σημείωσε ότι έχει σημειωθεί άνοδος στους καθημερινούς ενεργούς χρήστες στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες και ότι οι χρήστες έχουν δημοσιεύσει περισσότερες από 50 εκατομμύρια φορές σχετικά με τη τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ από τη Χαμάς.

“Τις τελευταίες δύο ημέρες, είδαμε μια αύξηση των καθημερινών ενεργών χρηστών στο X στην περιοχή των συγκρούσεων, καθώς και περισσότερες από 50 εκατομμύρια αναρτήσεις παγκοσμίως που επικεντρώνονται στην τρομοκρατική επίθεση του Σαββατοκύριακου στο Ισραήλ από τη Χαμάς.

Καθώς τα γεγονότα συνεχίζουν να εκτυλίσσονται με ταχείς ρυθμούς, μια διεταιρική ηγετική ομάδα έχει αξιολογήσει αυτή τη στιγμή ως μια κρίση που απαιτεί το υψηλότερο επίπεδο ανταπόκρισης. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε επικεντρωμένοι (laser focused) και αφοσιωμένοι στην προστασία της συνομιλίας στο X και στην επιβολή των κανόνων μας καθώς συνεχίζουμε να αξιολογούμε την κατάσταση στην πλατφόρμα.

Θέλουμε να παρέχουμε μια ενημέρωση για ορισμένες από τις πρόσφατες ενέργειες:

Το Σαββατοκύριακο, ενημερώσαμε την Πολιτική Δημοσίου Συμφέροντος. Γνωρίζουμε ότι μερικές φορές είναι απίστευτα δύσκολο να δεις συγκεκριμένο περιεχόμενο, ειδικά σε στιγμές όπως αυτή που εκτυλίσσεται. Σε αυτές τις καταστάσεις, το Χ πιστεύει ότι, αν και είναι δύσκολο, είναι προς το συμφέρον του κοινού να καταλάβει τι συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο. Τα άτομα στο X μπορούν επίσης να ελέγχουν τα μέσα που βλέπουν. Στις ρυθμίσεις “Περιεχόμενο που βλέπετε” μπορείτε να επιλέξετε εάν θα βλέπετε ευαίσθητα πολυμέσα ή όχι.

Λάβαμε επίσης μέτρα στο πλαίσιο της Πολιτικής μας για τις βίαιες και μίσους οντότητες (Violent and Hateful Entities Policy) για την κατάργηση λογαριασμών που δημιουργήθηκαν πρόσφατα και πρόσκεινται στη Χαμάς (Hamas-affiliated) και επί του παρόντος συντονιζόμαστε με συναδέλφους του κλάδου μέσω του @GIFCT_official για να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τη διανομή τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Οι ομάδες κλιμάκωσης μας έχουν κάνει δεκάδες χιλιάδες αναρτήσεις για κοινή χρήση γραφικών μέσων, βίαιη ομιλία και συμπεριφορά μίσους. Συνεχίζουμε επίσης να παρακολουθούμε προληπτικά για αντισημιτική ομιλία ως μέρος όλων των προσπαθειών μας. Επιπλέον, έχουμε λάβει μέτρα για την κατάργηση πολλών εκατοντάδων λογαριασμών που προσπαθούν να χειραγωγήσουν ανερχόμενα θέματα.

Οι σημειώσεις κοινότητας (Community Notes) είναι πλέον ζωντανές σε αναρτήσεις και νέοι λογαριασμοί εγγράφονται σε πραγματικό χρόνο για να προτείνουν και να αξιολογήσουν σημειώσεις. Οι σημειώσεις κοινότητας εμφανίζονται συνήθως μέσα σε λίγα λεπτά από τη δημοσίευση περιεχομένου. Σημειώσεις για φωτογραφίες και βίντεο εμφανίζονται επίσης κάθε φορά που τα μέσα αναδημοσιεύονται από άλλους χρήστες. Αυτό είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση πιθανής παραπληροφόρησης.

Το X δεσμεύεται για την ασφάλεια της πλατφόρμας μας και για την παροχή πληροφοριών στους ανθρώπους όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Τις επόμενες ημέρες, θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε την κοινότητά μας.”

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ