Τετάρτη 15/05/2024

Ζελένσκι: Κάποτε ήθελαν να μας καταστρέψουν με την πείνα, τώρα με το σκοτάδι και το κρύο

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Κάθε χρόνο το τέταρτο Σάββατο του Νοεμβρίου, η Ουκρανία και ο κόσμος τιμούν τη μνήμη των θυμάτων του Γολoντομόρ του 1932-1933 και των μαζικών τεχνητών λιμών του 1921-1923 και του 1946-1947.

Ο Μεγάλος Λιμός της Ουκρανίας ή Γολoντομόρ στα ουκρανικά (Голодомор) υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας.

Η “εξόντωση μέσω λιμοκτονίας” εκατομμυρίων Ουκρανών, συνέβη το διάστημα 1932-1933 από το σοβιετικό καθεστώς.

Ζελένσκι: Θα νικήσουμε ξανά τον θάνατο

“Οι Ουκρανοί πέρασαν πολύ τρομερά πράγματα. Και παρ’ όλα αυτά, διατήρησαν την ικανότητα να μην υπακούν και την αγάπη τους για την ελευθερία. Κάποτε ήθελαν να μας καταστρέψουν με την πείνα, τώρα – με το σκοτάδι και το κρύο. Δεν μπορούμε να σπάσουμε. Η φωτιά μας δεν θα σβήσει. Θα νικήσουμε ξανά τον θάνατο.”, έγραψε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας σε ανάρτησή του στα social media.

Το Ουκρανικό Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης (UINP) καλεί τους Ουκρανούς στις 26 Νοεμβρίου στις 4:00 μ.μ. ώρα Κιέβου να συμμετάσχουν στην εκστρατεία “Άναψε ένα κερί”.

“Φέτος, όταν το ρωσικό καθεστώς, που είναι κληρονόμος του σοβιετικού ολοκληρωτισμού, προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα μας στο απόλυτο σκοτάδι, αυτή η χειρονομία μνήμης έχει ένα ιδιαίτερο νόημα. Ενωμένοι με αυτόν τον τρόπο στη μνήμη όσων έγιναν θύματα γενοκτονίας από την πείνα, υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι το σκοτάδι δεν μπορεί να νικήσει, ότι αργά ή γρήγορα το κακό καταδικάζεται και τα θύματα μνημονεύονται και τιμούνται”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ουκρανικό Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ