Κυριακή 28/04/2024

Ρωσία: Αναπτύσσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία.

Η Ρωσία παρέδωσε στη Λευκορωσία το πυραυλικό σύστημα Iskander που είναι ικανό να φέρει πυρηνικά όπλα και την 1η Ιουλίου 2023 θα ολοκληρώσει την κατασκευή αποθήκης τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24.

“Έχουμε παραδώσει στη Λευκορωσία το γνωστό και πολύ αποτελεσματικό μας σύστημα Iskander που μπορεί να φέρει (πυρηνικά όπλα). Στις 3 Απριλίου, θα ξεκινήσουμε την εκπαίδευση του πληρώματος και την 1η Ιουλίου θα ολοκληρώσουμε την κατασκευή μιας ειδικής αποθήκης για τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας”, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο. Οι χώρες το κάνουν αυτό εδώ και χρόνια. Αναπτύσσουν τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος των συμμάχων χωρών”, σημείωσε ο Πούτιν στην κρατική τηλεόραση. Ο Ρώσος Πρόεδρος συνέχισε λέγοντας: “αποφασίσαμε να κάνουμε το ίδιο χωρίς να παραβιάσουμε τις υποχρεώσεις μας, τονίζω, χωρίς να παραβιάσουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις μας για τον πυρηνικό αφοπλισμό”.

Με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία πράττει κάτι τέτοιο από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ