Δευτέρα 20/05/2024

Ισραήλ: Το σύστημα “Σφεντόνα του Δαβίδ” χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας “Σφεντόνα του Δαβίδ” (David’s Sling) χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από το Ισραήλ.

Το σύστημα αεράμυνας “Σφεντόνα του Δαβίδ(David’s Sling) κατέρριψε με επιτυχία έναν πύραυλο στη Λωρίδα της Γάζας στις 10 Μαΐου 2023, δήλωσε στρατιωτική πηγή που επικαλούνται διεθνή ΜΜΕ.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι τουλάχιστον 286 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ το απόγευμα της 10ης Μαΐου, με πάνω από 60 να αναχαιτίζονται από το σύστημα Σιδηρούς Θόλος (Iron Dome).

Το σύστημα “Σφεντόνα του Δαβίδ”

Το σύστημα εναέριας και πυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς “Σφεντόνα του Δαβίδ” αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από κοινού από την κρατική εταιρεία του Ισραήλ Rafael Advanced Defense Systems και την αμερικανική Raytheon Missiles & Defense, έχει επίσης σχεδιαστεί για την αναχαίτιση πυραύλων κρουζ.

Το Ισραήλ άρχισε να αναπτύσσει το David’s Sling το 2006 και υπέγραψε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2008 για την από κοινού ανάπτυξή του. Από το 2006 έως το 2020, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεισέφεραν πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ανάπτυξή τους. Το David’s Sling τέθηκε σε λειτουργία το 2017.

Το David’s Sling περιλαμβάνει τον πολυπαλμικό πύραυλο Stunner με αναφερόμενη εμβέλεια 25-186 μιλίων (40-300 km). Μια παραλλαγή του πυραύλου hit-to-kill Stunner, ο SkyCeptor έχει αναπτυχθεί για να πλήξει βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ μικρού έως μεσαίου βεληνεκούς και άλλες προηγμένες απειλές αεράμυνας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ