Τρίτη 30/04/2024

Air Defender 23: Ελληνικά F-16 στην μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην ιστορία του ΝΑΤΟ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η άσκηση Air Defender 23 είναι η μεγαλύτερη άσκηση αεροπορικών δυνάμεων στην ιστορία του ΝΑΤΟ.

Από τις 12 έως τις 23 Ιουνίου 2023, έως και 10.000 συμμετέχοντες από 25 χώρες με 250 μαχητικά αεροσκάφη θα ασκηθούν σε αεροπορικές επιχειρήσεις στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Η αεροπορική άσκηση θα πραγματοποιηθεί στον εναέριο χώρο της Γερμανίας υπό τη διοίκηση της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας την Luftwaffe.

Αεροσκάφη από χώρες-εταίρους του ΝΑΤΟ θα σταθμεύουν σε διάφορες τοποθεσίες στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Οι χώρες που συμμετέχουν στην Air Defender 23 με τους τύπους μαχητικών αεροσκαφών και τα αεροδρόμια που θα σταθμεύουν. Εικόνα: Bundeswehr
Οι χώρες που συμμετέχουν στην Air Defender 23 με τους τύπους μαχητικών αεροσκαφών και τα αεροδρόμια που θα σταθμεύουν. Εικόνα: Bundeswehr

Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σταθμεύουν στο Λέχφελντ της Βαυαρίας, μαζί με τα αμερικανικά Α-10.

Οι αεροπορικές δυνάμεις από το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ελλάδα, την Εσθονία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Λετονία, το Λουξεμβούργο, τη Νορβηγία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σουηδία, τη Σλοβενία, την Τουρκία, την Τσεχία και τη Φινλανδία, θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά σενάρια προσομοίωσης ενεργοποίησης του “Αρθρου 5”, δηλαδή συλλογικής άμυνας συμμαχικού εδάφους.

Ενδεχόμενες καθυστερήσεις εμπορικών πτήσεων

Η διαχείριση των εμπορικών πτήσεων αποτελεί σημαντικό μέρος των απαιτήσεων της άσκησης, ο Αντιπτέραρχος της Luftwaffe Ίνγκο Γκέρχαρτς, εξηγώντας ότι ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος είναι από τους πλέον φορτωμένους στον κόσμο.

Προκειμένου να μην υπάρξουν ακυρώσεις πτήσεων, τα γερμανικά αεροδρόμια έχουν επεκτείνει, ειδικά για τις ημέρες της άσκησης, το ωράριο λειτουργίας τους. “Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν ακυρώσεις”, πρόσθεσε ο Αντιπτέραρχος Ίνγκο Γκέρχαρτς, αλλά δεν απέκλεισε καθυστερήσεις σε πτήσεις.

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ